1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. BAKOP devrede
BAKOP devrede

BAKOP devrede

Kars Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Bursa Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğünce Bakkalları Koruma Projesi (BAKOP) hazırlandığı belirtilerek, BAKOP’la ilgili bilgi verildi.

A+A-

Açıklamada, “Belirli bölgelerde (İl, İlçe, Belde vb.) faaliyet gösteren bakkal esnafımız kurulacak bir kooperatif aracılığı ile toplu mal alımı yaparak hipermarketler karşısında fiyat avantajı elde edilebilmesini sağlamak ve böylece ekonomik olarak ayakta kalmasını temin etmek amacıyla Bursa Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğünce Bakkalları Koruma Projesi (BAKOP) hazırlanmıştır. Söz konusu proje Bakkallık mesleğini bizzat icra eden ortaklardan meydana gelecek bir kooperatif kurulması, Uygun şartlarda mal , hizmet satın alınması ve üretilmesi, Reklam tanıtım ve eğitim sistemi kurulması, Dağıtım ve sevkiyat ağı kurulması, Satış ve pazarlama ağı kurulması, Projeye devlet desteği sağlanması, Sosyal sorumluluk sistemi kurulması, safhalarından oluşmaktadır.” denildi.

 

Açıklamada daha sonra şu ifadeler yer aldı:

 

“Bilindiği üzere, Bakanlığımız tarafından bu alanda çalışacak kooperatiflerin işleyişini kolaylaştırmak amacıyla, Temin ve Tevzi Kooperatifi Örnek Anasözleşmesi hazırlanmıştır. Söz konusu ana sözleşmede kooperatifin amacı ortakları için gerekli olan meslek ihtiyaç maddelerini sağlamak olarak belirtilmiştir. Bu kapsamda, bakkal esnafımızın kuracağı bir temin tevzi kooperatifi ile mal alımı ve diğer konularda birlikte hareket ederek rekabet güçlerini artırmaları mümkün bulunmaktadır.Böyle bir kooperatifin kurulması, artan rekabet ortamında ucuz mal temin edilmesi sayesinde bakkal esnafımızın ayakta kalmasına büyük katkı sağlayacak ve ülkemizdeki kooperatifleşme çalışmalarına da örnek teşkil edebilecektir. Bu itibarla; bakkal esnafımızın korunması ve rekabet edebilmelerini amaçlayan BAKOP ve benzeri projeleri, uygulamak isteyenlere her türlü yardım Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğümüzce yapılmaktadır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.