1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakırhan partisinin mitinginde Karslılara seslendi
Bakırhan partisinin mitinginde Karslılara seslendi

Bakırhan partisinin mitinginde Karslılara seslendi

DEM Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Kars'ta düzenlenen mitingine katılarak, “31 Mart seçimlerinde de birileri Terekemecilik, Yerlicilik, Azericilik yapıyor ama biz Kürtçülük yapmayacağız. Çünkü biz halkların partisiyiz.” dedi.

A+A-

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Haydar Aliyev Caddesi üzerindeki Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde, 31 Mart'taki yerel seçimlerde, belediye başkan adayı Kenan Karahancı ve ilçe adaylarına destek istedi.

Düzenlenen programda partilerinin Kürtçülük yapmayacağını söyleyen Bakırhan, “Kars denilince devrimci mücadele, demokrasi, kardeşlik, barış, sistemin bütün ayrıştırıcı politikalarına rağmen birlikte, kardeşçe yaşam akla gelir, siz var olun. Sizler yıllardır halkları, inançları karşı karşıya getirmeye çalışan bu ceberut sistem karşısında biz Kürt’üz, Türk'üz, Alevi'yiz, Sünni'yiz, kardeşiz, bir arada yaşıyoruz ve yaşayacağız dediniz. Türkiye'nin birçok yerinde halklar arasında kavgalar, çelişkiler yaşanmasına rağmen Kars'ın Azerisi, Terekemesi, Yerlisi, Kürt'ü birlikte kardeşçe yaşayarak bu ülkeyi yöneten faşizan zihniyete, ‘bak birlikte böyle yaşanılır’ dedi. Sizler, sadece Türkiye'de değil ortak, kardeşçe bir arada yaşayarak dünyaya örnek oldunuz. Her yerde, her zaman Kars'ın ismi geçtiği zaman gururlanıyorum, onur duyuyorum. Siz var olun, siz çok yaşayın. Şimdi bu 31 Mart seçimlerinde de birileri Terekemecilik, Yerlicilik, Azericilik yapıyor ama biz Kürtçülük yapmayacağız. Çünkü biz halkların partisiyiz. Bütün inançların partiyiz bir Kürt'ün DEM Partide ne kadar yeri ve karşılığı varsa Kars'ta yaşayan diğer halkların da, inançların da o kadar karşılığı var. Sizlere söz veriyoruz ben de sizin bir kardeşinizim, arkadaşınızım, bu sokaklarda, bu okullarda hep beraber okuduk, komşuyuz, beraber iş yaptık, beraber bu kentte ömrümüzü tükettik, kardeşliğin, birlikte yaşamın ne olduğunu kimse benim kadar bilmez. Çünkü benim dostlarım Azerilerdir, Terekemelerdir, Yerlilerdir, Kürtlerdir, buradaki bütün renklidir.” dedi.

31 Mart’ta belediyeyi kazandıkları zaman belediyenin kapısının kentte yaşayan 86 bin insana açık olacağını vadeden Bakırhan, “Değerli halkımız sizlere söz veriyoruz inşallah 31 Mart’ta sizlerin de desteği ve katkısıyla birlikte belediyeyi aldığımız zaman belediyemizin kapısı Kars’ta yaşayan 86 bin insanın tamamına açık olacaktır. Bu kentte barışı birlikte öreceğiz, bizler Türkiye barışı kurmaya çalışıyoruz, bunun içi mücadele ediyoruz. İnşallah en başta Kars'ı bir barış toplumu, barış kenti haline birlikte getireceğiz. Kars, birlikteliğiyle Türkiye’de model ve örnek olacak, kardeşliğiyle Türkiye’de herkesin gıptayla baktığı, insanca, kardeşçe bir arada yaşadığı bir kenti beraber kuracağız. Var mısınız Kars’ı barış kenti yapmaya?” diye konuştu.

Kars Belediyesine 2020 yılında atanan kayyumu eleştiren Bakırhan şunları söyledi: “Bizleri onure ettiniz, 2019 yılında Kars’ta yaşayan bütün halklar, inançlar partimizi yönetime getirdi, bunun için sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah bir daha yeniden DEM Parti’yi Kars’ın partisini, sizin partinizi 31 Mart’ta seçeceksiniz öyle mi? Bakın siz belediyede oy verdiniz, biz kazandık ne yaptılar kayyum atadılar. Kayyum efendi ne yaptı? Belediyenin önünde namaz kıldı değil mi? Şimdi, biz inançlı bir toplumuz, biz namazı, niyazı, ramazanı, orucu AKP ile birlikte öğrenmedik. Bin yıllardır bu topraklarda inancımız Karslı yurttaşlarımızla birlikte özgürce yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz. Peki, sizin huzurunuzda kayyum efendiye soruyorum; belediye önünde namaz kılan, belediye gasp edilirken namazla belediyeyi teslim alan bir kayyum hırsızlık yapar mı? Namaz kılacaksın ama Kars Belediyesinin bütçesini çarçur edeceksin, çetelere, 3-5 tane mafyaya, sermayeye peşkeş çekeceksin. Maşallah hizmet yok, altyapı yok, yol yok, su yok ama Kars bir konuda büyükşehir belediyeleriyle yarışıyor. Hangi konuda biliyor musunuz? Borcuyla yarışıyor, borcuyla. Kayyum efendi, Kars halkı çok iyi biliyor sen de mensubu olduğun parti gibi başın seccadede, ellerin semada ama aklın hilede, hurdada ve hırsızlıktadır. İnşallah Kars bu yalancıları, talancıları, tüyü bitmemiş gencecik çocukların hakkını çalanlardan, çırpanlardan 1 Nisan sabahı hesap soracaktır. Yok öyle, ‘ben çaldım, ben peşkeş çektim, ben Kars’ın borcunu Adana - Mersin Büyükşehir Belediyesiyle aynı rakama getirdim kuzu kuzu gider yerim, hayatımı yaşarım’ demesinler. İnşallah 1 Nisan’da Kars Belediyesini aldığımızda Arzu başkan ile Kenan başkanın yapacağı ilk iş bunların 3-4 yıldır yapmış oldukları yolsuzlukları, hırsızlıkları kalem kalem açığa çıkarıp siz halkımızla paylaşmak olacaktır.”

Bakırhan il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını da sahneye çağırıp tanıtarak oy istedi. Program yerel sanatçıların konseriyle devam etti. Bakırhan iftar programında da sivil toplum kuruluş temsilcileriyle bir araya gelecek.

bakirhan-partisinin-mitinginde-karslilara-seslendi-1.jpg

bakirhan-partisinin-mitinginde-karslilara-seslendi-2.jpg

bakirhan-partisinin-mitinginde-karslilara-seslendi-3.jpg

bakirhan-partisinin-mitinginde-karslilara-seslendi-5.jpg

bakirhan-partisinin-mitinginde-karslilara-seslendi-4.jpg

bakirhan-partisinin-mitinginde-karslilara-seslendi-7.jpg

bakirhan-partisinin-mitinginde-karslilara-seslendi-6.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.