1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Arslan: “Muharrem İnce bilmiyorsan Karslının evladına sor”
Bakan Arslan: “Muharrem İnce bilmiyorsan Karslının evladına sor”

Bakan Arslan: “Muharrem İnce bilmiyorsan Karslının evladına sor”

Bakan Arslan, Muharrem İnce’ye göndermede bulunarak, “Bilmiyor olabilirsin ama uzmanına sor. Hiç bilmiyorsan Karslıya sor, hiç bilmiyorsan Karslının evladına sor.” dedi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars’ın Sarıkamış İlçesini ziyaret ederek AK Parti Sarıkamış Seçim Koordinasyon Merkezinde partililerle bayramlaştı.

Bakan Arslan, burada Muharrem İnce’nin köprüler ve otoyolların geçmişte ücretsiz olduğunu ve şimdi ücretli olduğunu söylemine cevap vererek, “Muharrem İnce birkaç gündür diline dolamış diyor ki; ‘Süleyman Demirel’in köprüsü bayramda ücretsiz Recep Tayyip Erdoğan’ın köprüleri paralı, Turgut Özal’ın köprüsü bayramda ücretsiz Recep Tayyip Erdoğan’ın köprüsü paralı’ yok yok burada doğru söylüyor. Bir tek burada doğru söylüyor. Onun hakkını teslim edelim. Niye doğru söylüyor? Yıl 1970 bu ülke milli kaynaklardan, dışarıdan borç bularak, kredi bularak 1. Köprüyü yani 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü yaptı. Peki bu borcu kim ödüyor? Bu borcu 81 milyon ödüyor, bu borcu Sarıkamış ödüyor, bu borcu Digor, Kağızman, Selim, Susuz, Arpaçay, Akyaka, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı ödüyor. Bakın yine borçla yapılıyor, İstanbul’a yapılıyor ama borcun tamamını hayatında İstanbul’u görmemiş, hayatında İstanbul’a gitmemiş benim köylü hemşerim ödüyor. Yıl 1985 rahmetli Turgut Özal var 2. Köprü yapılıyor yine yine borçlandırılıyor. Dışarıdan kredi bulunuyor o kredi faizi dahil ülkenin tamamı tarafından ödeniyor. Benim köylüm o köprüyü belki televizyondan görmüş ama köprünün parasını ödüyor. Recep Tayyip Erdoğan ne dedi; ‘Ben bu tür büyük projeleri özel sektöre yaptıracağım, yap-işlet-devret modeliyle yaptıracağım ve milli kaynaklardan vatandaşın cebinden vatandaşın vergisinden elde ettiğim parayla da vatandaşa hizmet edeceğim’ peki o zaman 1970’lerde, 1980’lerde Sarıkamışlı bölünmüş yolu hak etmiyor muydu? Sarıkamışlı sıcak asfaltı hak etmiyor muydu? Sarıkamışlı daha iyi şartlarda bir hastaneyi hak etmiyor muydu? Sarıkamış’ın bu kristal karı o zaman da yok muydu? Sarıkamış’ta şuan 50 milyona ihale yaptık, 41 milyon bağlandı telesiyejin kalan kısmını yapıyoruz. Şimdi daha sıcağı sıcağına Sarıkamışlı o zaman bunları hak etmiyor muydu? O zaman da hak ediyordu da bu hakkı veren yoktu. O köprüleri onlar 81 milyonun vergilerinden gelen parayla ödeyerek yaptılar. Recep Tayyip Erdoğan yap-işlet-devret modeliyle özel sektöre yaptırıyor parasını kim veriyor? Parasını köprüyü kullanan veriyor, parasını tüneli kullanan veriyor, parasını otoyolu kullanan veriyor. İşte kullanan parayı verdiği için de biz de gelirlerden vergilerden elde ettiğimiz paralarla ülkenin geri kalan yerlerine 81 ilin tamamına, Kars’ın 7 ilçesinin tamamına bölünmüş yol yapıyoruz, sıcak asfalt yapıyoruz.” dedi.

Sarıkamış’ın bu iktidarı, bu gücü yerde bulmadığını dile getiren Bakan Arslan, “Eskiden de Bakanlar vardı ama iş bilen bir adam başta olmadığı için, kılıç kuşanan bir adam başta olmadığı için, Recep Tayyip Erdoğan olmadığı için, büyük projeleri yap-işlet-devret modeliyle yaptıramadığı için paralar oralara gidiyordu Sarıkamış’a asfalt, Kars’a bölünmüş yol, Kars’a havalimanı, Sarıkamış’a üniversite, Sarıkamış’a yeni eğitim yuvaları, köylülere sıcak asfalt yapılamıyordu. Biz şimdi Sarıkamış’ın köylerine sıcak asfalt yapıyoruz. Ey Muharrem İnce sen bu kafayla gidersen Sarıkamış’ta Sarıkamışlı da 20 sene önceki gibi yokluğa, yoksulluğa, doktorsuzluğa, öğretmensizliğe mahkum olur ki kusura bakma Sarıkamış bu iktidarı, bu gücü yerde bulmadı. 15 yıldır destek olduğu için, hizmet aldığı için bugünden sonra Allah’ın izniyle desteğini devam ettirecek.” diye konuştu.

“Biz yaptık, rahmetlik Demirel ve rahmetlik Özal mezarlarından çıkıp gelip bedava yapmadılar.” diyen Bakan Arslan, “Bayramda 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü ve kamu olarak bizim işlettiğimiz yolları bedava yaptık. Biz yaptık, rahmetlik Demirel ve rahmetlik Özal mezarlarından çıkıp gelip bedava yapmadılar. Tayyip Erdoğan yaptı, Bakanlar Kurulu bunu onayladı. Muharrem İnce dönüp diyor ki; ‘Özal’ın köprüsü bedava, Demirel’in köprüsü bedava, Tayyip Erdoğan’ın yaptığı köprüler, otoyollar paralı’ elbette ki paralı olacak. Niye? Sebebi şu; kullanan parayı ödeyecek, işletme süresinin sonunda bu projeler devlete kalacak ve devlet dönecek bunların kullanımını ihale edecek, buna değerli hemşerilerim imtiyaz hakkı deniliyor.” şeklinde konuştu.

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan ve süresi tamamlanan projelerden 10 milyar dolar gelir elde edildiğinin altını çizen Bakan Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de AK Parti hükümetleri döneminde birçok havalimanını bu yöntemle yaptık ve bunların işletim sistemi bitti, şimdi yeniden ihale ettik firmalar aldı. Biz ne yaptık? Tam 10 milyar dolar buradan gelir elde ettik. O geliri ne yapıyoruz? İşte o gelirle Türkiye’nin her yerine hizmet götürüyoruz, o gelirle Sarıkamış’a bölünmüş yol, Sarıkamış’a sıcak asfalt, Sarıkamış’a telesiyej, Sarıkamış’a araştırma merkezi, Sarıkamış’a yeni okullar yapıyoruz ve daha da yapmaya devam ediyoruz. Sarıkamış’ın köylerine altyapı götürüyoruz, kilit parke taş götürüyoruz, sıcak asfalt götürüyoruz. Onların anlayamadığı, kavrayamadığı bu.”

Muharrem İnce’ye göndermede bulunarak, “Bilmiyor olabilirsin ama uzmanına sor. Hiç bilmiyorsan Karslıya sor, hiç bilmiyorsan Karslının evladına sor.” diyen Bakan Arslan, “İstanbul’da Yavuz Sultan Selim Köprüsü tek yön ücret alınır, dönüşte insanlar para vermez. Dün öyle bir laf cambazlığı yapıyor ki, çünkü laf cambazlığına üstüne adam yok, laf ebeliğine üstüne adam yok, sanki vatandaş giderken de dönerken de para veriyor. Bilmiyor olabilirsin ama uzmanına sor. Hiç bilmiyorsan Karslıya sor, hiç bilmiyorsan Karslının evladına sor. Karslının evladı nasıl 81 ilin 81’ine hizmet ediyorsa, nasıl ki dünya çapında Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte hizmetler yapıyorsa hiç merak etme sana da bilgi verir, sana da doğru bilgi verir, senin de yalan yanlış bilgilerle vatandaşın kafasını karıştırmanı engeller. Doğru kılavuz tut, doğru kılavuz tut ki bu milleti kandırmaya kalkma. Yöntem belli, geçerken ya OGS cihazıyla ödenecek ya EGS cihazıyla ödenecek. Birinde eğer arıza varsa, EGS’de yeterli bakiye yoksa nakit vereceksin. Diyor ki; ‘Bunlar mahsus nakit alıyor.’ Nakit almak bizim işimize gelmiyor, firmaların da işine gelmiyor. Çünkü nakit alman için orada fazla adam bulundurman lazım, nakiti muhafaza etmek için fazla adam bulundurman lazım, nakiti bankaya aktarmak için fazla adam bulundurman lazım ama senin dünyadan haberin yok, senin teknolojiden haberin yok. Artık AK Parti sayesinde internet o kadar gelişti ki köyde vatandaşım dahi cep telefonundan giriyor bankacılık işlemini bir tuşla yapıyor. Bir tuşla bu kadar işlemin yapıldığı dünyada, bir Türkiye’de kılavuzun kimse seni kandırıyor, sana yalan söyletiyor dolayısıyla sen de dönüp millete yalan söylüyorsun. Her zaman olduğu gibi sadece laf üstüne laf koyuyorlar, başka bir şey yaptıkları yok.” ifadelerini kullandı.

80 yılda yapılan sıcak asfaltın Kars’a ve Sarıkamış’a yapılmadığını söyleyen Bakan Arslan, “Eğer biz bu büyük projeleri yap-işlet-devret modeliyle yapmasaydık Türkiye 80 yılda 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapmış, AK Parti hükümetleri olarak tam 20 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. 80 yılda 8 bin 500 kilometre sıcak asfalt. 80 yılda Kars’ta var mı? Hiç yok. Sarıkamış’ta var mı? Hiç yok. Ama Allah’a şükür AK Parti hükümetleriyle 23 bin 500 kilometrenin üzerine çıktı ve Sarıkamış’ta bundan elbette ki nasibini aldı, almaya devam ediyor.” dedi.

Bakan Arslan, 15 yılda AK Parti hükümetlerinin 383 kilometre tünel yaptığını anımsatarak, “Ey Muharrem İnce duy duy, senin çok met ettiğin dönemlerde bir Bolu Dağı tüneli 19 yılda bitti. AK Parti hükümetleri döneminde ne oldu? 80 yılda Türkiye’de yapılan tünel 50 kilometre. Değerli hemşerilerim sizin evladınızın başında bulunduğu Ulaştırma Bakanlığı sadece 2017 yılında, 1 yılda 89 kilometre tünel yaptık. 80 yılda 50 kilometre, 1 yılda 89 kilometre. 15 yıllık AK Parti iktidarlığı döneminde yaptığımız 383 kilometre. 80 yılda 50 kilometre, 15 yılda 383 kilometre.” şeklinde konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan daha sonra Karakurt Köyü sakinleri ile bayramlaşarak, hasbihal etti.

bakan-arslan-“muharrem-ince-bilmiyorsan-karslinin-evladina-sor”-(6).jpgbakan-arslan-“muharrem-ince-bilmiyorsan-karslinin-evladina-sor”-(5).jpgbakan-arslan-“muharrem-ince-bilmiyorsan-karslinin-evladina-sor”-(4).jpgbakan-arslan-“muharrem-ince-bilmiyorsan-karslinin-evladina-sor”-(3).jpgbakan-arslan-“muharrem-ince-bilmiyorsan-karslinin-evladina-sor”-(2).jpgbakan-arslan-“muharrem-ince-bilmiyorsan-karslinin-evladina-sor”-(1).jpgbakan-arslan-“muharrem-ince-bilmiyorsan-karslinin-evladina-sor”-(8).jpgbakan-arslan-“muharrem-ince-bilmiyorsan-karslinin-evladina-sor”-(7).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.