1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Bağımsızlığa Giden Yol - Tarihi Gerçekler Prizmasından’’
"Bağımsızlığa Giden Yol - Tarihi Gerçekler Prizmasından’’

"Bağımsızlığa Giden Yol - Tarihi Gerçekler Prizmasından’’

Azerbaycan  Cumhuriyeti Gençler Vakfı'nın 13-cü Grant yarışmasının kazananı olan "Bağımsızlığa giden yol-tarihi gerçekler prizmasından’’ adlı  Goşgar İsmayıllı'nın kişisel projesi açılış töreni Kars Kafkas Üniversitesi'nde gerçekleşti.

A+A-

Kars Kafkas  Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde  düzenlenen programda bir dakikalık saygı duruşu, her iki devletin istiklal marşı okundu.

Programın başlangıcında  çıkış eden projenin rehberi Goşgar İsmayıllı misafirlere selamlayarak söyledi ki, Azerbaycan bağımsızlık kazandıkTan sonra halkımızın tarihi geçmişinin objektif manzarasını yaratmak imkanı elde edilmiştir. Uzun yıllar gizli tutulan üzerine yasak koyulmuş gerçekler açılır tahrif edilmiş olaylar kendisini asıl değerini alır. İşte Azerbaycan halkına karşı defalarca işlenmiş ve uzun yıllardan beri öz siyasi-hukuki değerini almamış gerçekler ve bağımsızlığı kazandıran faktörleri uluslararası düzeyde tanıtmaya ihtiyaç vardır. Bu nedenle de böyle bir projeni yürütmekle Azerbaycan tarihini göz önünde bulundurulması açısından özellikle önemlidir.

Goşgar İsmayıllı teyit edib ki, projenin çerçeve dahilinde konferans,yuvarlak masa, film gösterisi olacak.

Vurgulanıb ki, projenin sonunda katılımcı olan toplum temsilcileri Azerbaycan Cumhuriyetinin Halk hükümetin yürüttüğü sürekli, barışçı siyasetle tanışacak, doğuya demokrasinin ilk ışığını getiren bu devletin de-facto ve de-yure olarak hegemon devletler tarafından tanınması uluslararası hukukun konusuna dönüşmesi hakkında bilgiye sahiplenecektirler.

Sonra sunum yapan Azerbaycan Cumhuriyetinin  Gencler Vakfın Genclerle iş şübe emektaşı Elesgerli Çingiz genclerle bir arada olmaktan memnunluğunu bildirib ki, vakıf genclere işbirliğine özel önem verir, onların yerli ve uluslar arası projelerini destekliyir.

Çingiz Elesgerli Azerbaycan Gencler Vakıfın etkinliğinden geniş konuşma yaptı.Resmi konuşmalardan sonra projenin yapılması planlandı.

Konferansda Kafkas Üniversitetinin  Pr. Hacalı Necefoğlu, Dr.İlkin Gulusoy ve üniveritetin Azerbaycanlı öğrencisi Kainat Gubadlı konu çevresinde konuşma yaparak, Azerbaycan devletçilik tarihinde kalıcı izler bırakan ülkenin toprak bütünlüğü uğrunda sürekli olarak mücadele yürüten istiklal bayrağını zirveye kaldıran Azerbaycan Halk Cumhuriyetinin çağdaş tarihimize zengin devletçilik deneyimi verilen, 20 yüzyılın başlarında insanlığın yaşadığı zorluklar, çelişkili tarihi bir zamanda imparatorlukların çöküşü, dünyanın siyasi haritasının yaratıldığı zamanda Aerbaycan Halk Cumhuriyetinin kurucularının Azerbaycan adının Azerbaycan bağımsızlığını ve Azerbaycan sınırlarını, arazi bütünlüğünü, genel tehlikesizliğini sağlamak için nasıl çalışacakları hakkında detaylı bilgi verdiler.

Vurgulayalım ki, misafirler kısmında Azerbaycan Cumhuriyetinin Kars'takı konsulu Tural Hasanov ve Kafkas Üniversitetin öğrencileri yer almışdı.

sssss-001.jpg

2d0e4549-ea90-45c7-a565-561997feab82-001.jpgthumbnail_dsc_0022-001.jpgthumbnail_dsc_0020-001.jpgthumbnail_dsc_0024-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.