1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Azerbaycan UDM Heyeti Kars'ta
Azerbaycan UDM Heyeti Karsta

Azerbaycan UDM Heyeti Kars'ta

Azerbaycan Diasporası Başkanı ve Koçköyü Belediye Başkanından tepki...

A+A-

Azerbaycan Uluslararası Diaspora Merkezi (UDM) Başkanı İsmail Ağayev, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın "Biz, Karabağ bölgesini düşmanın elinden kurtardık. Ağrı Dağı bölgesinin alınmasını ise size bıraktık" sözlerine tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın, Karabağ ve Ağrı Dağı ile ilgili sözlerine tepkiler büyüyor. Ermenistan'da düzenlenen Ermeni Dili ve Edebiyatı yarışmasında Sarkisyan'ın yaptığı ''Biz, Karabağ bölgesini düşmanın elinden kurtardık. Ağrı Dağı bölgesinin alınmasını ise size bıraktık'' sözlerine Azerbaycan Diasporası Başkanı ve Koçköyü Belediye başkanından tepki geldi.

Azerbaycan BDM Başkanı İsmail Ağayev, beraberindeki BDM Rusya temsilcisi Alemdar Nebiyev ile birlikte Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Koçköyü beldesinde bulunan Soltan Bey Paşabeyoğlu'nun mezarını ziyaret etti. Azerbaycan heyetine Koçköyü beldesi Belediye Başkanı Esat Aydın'da eşlik etti. Koçköyü beldesinde bulunan Soltan Bey Paşabeyoğlu'nun mezarı başında basın açıklaması yapan BDM Başkanı İsmail Ağayev, Ermenilerin Gürcistan üzerinden Kars'a geldiklerini ve buradan ellerini kollarını sallayarak Ağrı'ya geçtiklerini söyledi. Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın serseri olduğunu belirten BDM Başkanı Ağayev, "Bugün Sarkisyan adlı serseri bir ermeni lideri, 'Karabağ'ı biz işgalde azat ettik. Gençleri de Ağrı Dağı'nı almağa çağırıyoruz' ve onlar bilmelidirler ki hem Türkiye toprağında, hem de Azerbaycan toprağında Soltan bey gibi mücadele etmiş kahramanlarımız vardır. Ve Türkiye'nin bir gram olsa taşı ermeni taşnaklarına verilmez. Buna göre Türkiye bölgede çok güçlü bir devlettir. Biz inşallah Karabağ işgalden kurtulduktan sonra hedefimiz Erivan olacaktır. Soltan bey gibi büyük tarihi şahsiyetlerin ruhu da bize imkan verecek. Biz kaybettiğimiz bütün topraklarımızı işgalden kurtaracağız" şeklinde konuştu.

"AKILLARINI BAŞLARINA TOPLASINLAR"

MHP'li Belediye Başkanı Esat Aydın da Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın aklını başına toplaması gerektiğini vurguladı. Sarkisyan'ın kendini bilmez ve devlet terbiyesi görmemiş olan bir komiteci olduğunu ifade eden Başkan Aydın, "Eğer kendini bilmez, devlet terbiyesi görmemiş bir komiteci ermeni kalkıpta ipe sapa gelmez laflar ediyorsa, bu bilsin ki şimdiden ona ve onun gibilere diyorum ki şimdiden size geçmiş olsun. Ama akıllarına başlarına toplasınlar bizim hiç kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Ama ülkemizin toprağından da bir çakıl taşı kimseye vermek gibi bir şeyimiz yoktur. Bunu herkes böyle bilsin" diye konuştu.

Daha sonra Koçköyü beldesinde bulunan Azerbaycan halk kahramanı Soltan Paşabeyoğlu, mezarı başında ziyaret edildi. BDM Başkanı İsmail Ağayev, Paşabeyoğlu ve silah arkadaşlarının canları pahasına Ermeni taşnaklarla mücadele ettiğini ve kabirlerini ziyaret ederek onların ruhunu yad ettiklerini, kahraman gibi Ermenilerle savaşmış olan Soltan Bey için burada güzel bir abide yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Koçköyü beldesinde yapılan basın açıklamasına BDM Başkanı İsmail Ağayev, UDM Rusya Temsilcisi Alemdar Nebiyev, UDM Karabağ Bölümü Rehberi Laçin Kazakov, Koçköyü Beldesi Belediye Başkanı Esat Aydın, tarihçi Nazim Tapdıkoğlu ile Soltan Bey Paşabeyoğlu'nun torunu Rüstem Bey Paşabey de katıldı.

Azerbaycan heyeti, Koçköyü beldesinde yapılan açıklamanın ardından Kars'a gelerek, Azerbaycan'a hareket etti.

SOLTAN BEY PAŞABEYOĞLU

1871 yılında Azerbaycan'ın Laçin şehrinde dünyaya gelen Soltan Bey Paşabeyoğlu, 1. Dünya Savaşı'nda Ruslara, 1918-1920 yıllarında da Karabağ'da Ermenilere karşı savaşmıştır. Paşabeyoğlu, Sovyetler Birliği'nin Azerbaycan'daki halk Cumhuriyetini işgal etmesinden sonra İran üzerinden akrabalarıyla birlikte Kars'a gelmiş ve burada Koçköy'e yerleşmiştir. Paşabeyoğlu, 1950 yılında vefat etmiştir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.