1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Edebiyat Enstitüsü ile Türkiye Fırat Üniversitesi Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı
Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Edebiyat Enstitüsü ile Türkiye Fırat Üniversitesi Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Edebiyat Enstitüsü ile Türkiye Fırat Üniversitesi Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Edebiyat Enstitüsü ile Türkiye Fırat Üniversitesi Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı...

A+A-

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi (ANAS) Nizami Gencevi Edebiyat Enstitüsü ile Türkiye Fırat Üniversitesi arasında faydalı iş birliği çerçevesinde, bilimsel ilişkileri geliştirmek amacıyla, yasal düzeyde iki bilim ve eğitim kurumunun, eşit çabaları birleştiren ortak faaliyetler düzenlemek üzere bir Mutabakat Zaptı imzalandı. İşbirliği belgesi, ANAS Başkanı, Edebiyat Enstitüsü Genel Müdürü, akademisyen İsa Habibbeyli tarafından onaylandı. Fırat Üniversitesi'nin resmi daveti üzerine Elazığ'a ziyarette bulunan ilgili ilişkiler koordinatörü, filoloji bilimleri doktoru Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'a takdim etti. 

Azerbaycan-Türkiye edebi ilişkilerinin ortak araştırılması, kültürlerarası diyaloğun düzenlenmesi, Türk halklarının folklorunun ortak araştırılması, taraf temsilcilerinin ortak katılımının sağlanması ile muhtıra başlangıçta beş yıl süreyle yürürlükte kalacak. Uluslararası proje ve programların uygulanması, kararlaştırılan faaliyetler çerçevesinde bilim insanı ve uzmanların değişimi, mesleki becerilerinin geliştirilmesinin sağlanması, bilimsel araştırma enstitülerinde, kütüphanelerde ve arşivlerde araştırma çalışmalarının uygulanması için koşullar yaratılması, karşılıklı olarak önemli ortak seminerler düzenlenmesi, sempozyumlar, bilimsel konferanslar, toplantılar ve sergiler gibi önemli faaliyetler öngörülüyor.

Mutabakat Zaptı'nın imza töreni Türkiye Cumhuriyeti Fırat Üniversitesi'nde düzenlendi. Törende Üniversite Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Göktaş, üniversitenin bilimsel işlerden sorumlu rektör yardımcısı Prof.Dr. Soner Özgen, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdulhalim Aydın, Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Seda Arıkan, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü çalışanı, TÖMER Başkanı Doç.Dr. Araştırmacı Süleyman Kaan Yalçın, Nizami Gencevi Edebiyat Enstitüsü kıdemli araştırmacısı Dr. Veysel Garaja, filoloji bilimleri doktoru, Prof. Dr. Asif Rüstemli ve diğerleri katıldı. Edebiyat Enstitüsü temsilcisi Prof. Fahrettin, Göktaş'a ileterek, işbirliği ilişkilerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

a1111-005.jpga222-013.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.