1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Azerbaycan kendi haklı davasında büyük bir zafer kazandı”
“Azerbaycan kendi haklı davasında büyük bir zafer kazandı”

“Azerbaycan kendi haklı davasında büyük bir zafer kazandı”

Azerbaycan Toplumsal Siyasal Uluslar arası Araştırmalar Merkezi (İSBAM) Başkanı Samir Adıgözelli, “30 yıldan sonra büyük bir hasret ve aynı zamanda Azerbaycan kendi haklı davasında büyük bir zafer kazandı” dedi.

A+A-

Ercüment DAŞDELEN
Başkan Adıgözelli, Kars’ta bulunan Azerbaycan Dernekleri ile görüşmeler yaptı.
Adıgözelli, yaptığı açıklamada, Ermenileri destekleyen Avrupa, Fransa ve diğer destekleyen ülkeleri şiddetle kınadı.
30 yıldan sonra büyük bir hasret ve aynı zamanda Azerbaycan’ın kendi haklı davasında büyük bir zafer kazandığını belirten Samir Adıgözelli; “Azerbaycan ordusu büyük bir zafer kazanmış oldu. Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Bakü’de çok tarihi bir konuşma yapmıştı. Azerbaycan ordusu topraklarımızı köy köy, karış karış her tepeden büyük bir vatan aşkıyla Şuşa’nın kurtarılması, Şuşa’da yapılan operasyonlar Azerbaycan ordusunun bundan sonra belki yüz yıllarca konuşulacak kahramanlığının simgesi olacaktır. Azerbaycan’ın büyük zaferinin kazanılmasında kardeş Türkiye Cumhuriyetinin sonuna kadar Azerbaycan’ın yayında olması, kardeş Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere meclisteki partiler, sivil toplum örgütleri Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun büyük bir hassasiyetle sürekli Azerbaycan’a gelmesi ve her saat Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı ile görüşerek savaşın durumuyla ilgili çok büyük işler yapıldı” diye konuştu.
Adıgözelli, şunları söyledi: “Azerbaycan sadece savaş meydanında değil, hem diplomaside, hemde masada büyük bir zafer kazandı. Ermenistan, sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in söylediği gibi ‘demir yumurukla dize getirildi, teslimiyeti imzaladı.’ Azerbaycan büyük bir galibiyet elde etti. Ermenistan’ın yıllardır Azerbaycan’a karşı yaptığı soykırıma karşılık bütün bunların çok büyük cevabını almış oldu. Ermeniler bunu asla unutamayacaktır. Laçın, Ağdam ve Kelbecer tamamiyle boşaltılmalıdır. Ermeniler boşalttığı köylerde ağaçlarını kesiyorlar, mezarlarını götürüyorlar. Azerbaycan hiçbir zaman hiçbir mezara, abideye, tarihe, medeniyete, dine zarar vermedi. Ermenileri destekleyen Avrupa, Fransa ve diğer destekleyen ülkeleri şiddetle kınıyoruz. Çünkü bunlar bu 30 yılda hakikati görmediler ve görmezlikten geldiler. Bütün desteği verdiler. AGİT MİNSK grubunun üyesi oldukları halde Ermenistan’ı silahlandırdılar. Ama Azerbaycan kendi gücüyle ayakta durdu ve topraklarını kurtardı. Ve bütün dünyaya gösterdi ki Karabağ Azerbaycan’ındır. Bugün orada Azerbaycan bayrağı dalgalanıyor, bu gün orada Azerbaycan askerleri vardır. Bundan sonrada diğer bölgelerde Azerbaycan kanunları, Azerbaycan bayrağı dalgalanacak.”
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.