1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu, Sevgi Evleri çocuklarına iftar düzenledi
Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu, Sevgi Evleri çocuklarına iftar düzenledi

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu, Sevgi Evleri çocuklarına iftar düzenledi

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu, Sevgi Evlerinde kalan çocuklar için iftar programı düzenledi.

A+A-

Kars Grand Ani Hotel'de düzenlenen iftar programına Kars Vali vekili Muhammed Furkan Tuna, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile Sevgi Evlerinde kalan çocuklar ve öğretmenler katıldı.

İftar öncesi Kars Ehlibeyt Alimleri Birliği Derneği Başkanı ve Ehlibeyt Işıklı cami Alimi Seyyid Ahmet Erdem’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından oruçlar açıldı.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, programda yaptığı konuşmasında, Azerbaycan ve Türkiye kardeşliğinin önemine vurgu yaparak, “Azerbaycan ve Türkiye yıllardır birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik duyguları içinde hep el ele, omuz omuza bir çok zorlukların üstesinden galip olarak gelmiştir. Bu dostluğumuz, birlik ve beraberliğimiz inşallah daima bir olsun, devletlerimiz güçlü olsun, bayraklarımız ebediyen dalgalansın. Her zaman bir yerde birlikte olalım ve birbirimize sarılalım, bir birimizi destekleyelim. Ramazan ayının sonuna geliyoruz bunu değerlendirerek her birinizin Ramazan bayramını tebrik ediyorum” dedi.

Kars Vali vekili Muhammed Furkan Tuna da yaptığı konuşmasında, “Azerbaycan Cumhuriyeti Devleti her zaman her hususta bizim yanımızda olduğunu gösteriyor. Bu akşamda Sevgi Evlerindeki kardeşlerimizi misafir ederek bir kadirşinaslık örneği gösterdiler. Biz iki devlet tek millet olarak her daim bir ve beraber olacağız. Bunu da her ortamda dillendireceğiz ve yaşatacağız. İnşallah huzur ve afiyetle evvela kadir gecesine sonrasında Ramazan bayramına ulaşmayı yüce Allah’tan temenni ediyorum” diye konuştu.

İftar programı sonunda Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev ve Vali vekili Muhammed Furkan Tuna, Sevgi Evlerinde kalan çocuklarla yakından ilgilenerek sohbet ettiler.

aa-036.jpga3-120.jpga2-138.jpga1-149.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.