1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Azerbaycan heyeti, Kars’ta ziyaretler gerçekleştirdi
Azerbaycan heyeti, Kars’ta ziyaretler gerçekleştirdi

Azerbaycan heyeti, Kars’ta ziyaretler gerçekleştirdi

Türkiye-Azerbaycan birlik ve dostluk dayanışması çerçevesinde Azerbaycan'dan Kars'a gelen heyet, resmi ziyaretler gerçekleştirerek kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla ve kanaat önderleriyle görüştü.

A+A-

Türkiye-Azerbaycan birlik ve dostluk dayanışması çerçevesinde Azerbaycan’ın Nahcivan Özerk Cumhuriyeti Mili Meclisi Başkan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Komitesi Başkanı Adil Aliyev, Milli Meclis Milletvekili, Nahcivan Gençler Sandığı İcra Direktörü Çebi Guliyev, Nahcivan Ali Meclisi Milletvekili Profesör Hüseyin Bağirsoylu, beraberinde gazi, şehit yakını ve bazı bürokratların da bulunduğu bir heyet Kars'a geldi.

Nahçıvan Mili Meclisi Başkan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Komitesi Başkanı Adil Aliyev, Başkanlığındaki heyet ilk olarak, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Prof.Dr. Yunus Kılıç, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, AK Parti Kars eski Milletvekili Dr. DR. Selahattin Beyribey, AK Parti Kars İl Başkanı Kadir Sarıdağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Muammer Sancar, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Turgut Zaman’ın katılımıyla Karayolları 18 Bölge Müdürlüğünde kanaat öderleri ve STK’ların temsilcileriyle bir araya gelerek görüştü.

Görüşmede Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin önemine vurgu yapıldı.

Adil Aliyev, Kars’a heyet olarak bazı görüşmelerde bulunmak ve Türkiye-Azerbaycan devletleri arasında olan münasebetlerin daha da sıkılaştırılması için geldiklerini söyledi.

Azerbaycan heyeti, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Muhsin Ağçay ile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yüksel Öztürk’ü ziyaret ederek bir süre görüştü.

Daha sonra Ehlibeyt Işıklı Camiye geçen Azerbaycan heyeti, Ehlibeyt Alimler Birliği Başkanı Seyid Ahmet Erdem’i ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya gelerek Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin önemine değinildi.

Nahçıvan Mili Meclisi Başkan Yardımcısı Adil Aliyev ve beraberindeki heyet AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ile görüştü.

Nahçıvan Mili Meclisi Başkan Yardımcısı Adil Aliyev Kars Valisi/Belediye Başkanı Türker Öksüz’ü makamında ziyaret etti. Yapılan görüşmede iki ülke arasındaki ikili ilişkiler istişare edilerek, dostluk ve kardeşlik vurgusu yapıldı.

Azerbaycan heyeti, Bedesten bölgesini ve Hasan Harakani Türbesini ziyaret ettikten sonra Kars’tan ayrıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.