1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Azerbaycan Devlet Bayrağı Günü
Azerbaycan Devlet Bayrağı Günü

Azerbaycan Devlet Bayrağı Günü

​​​​​​​Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev'den 9 Kasım Azerbaycan Devlet Bayrağı Günü mesajı...

A+A-

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, 9 Kasım Azerbaycan'da Devlet Bayrağı Günü’dür. Azerbaycan Cumhuriyetinin Devlet bayrağı Azerbaycan devletinin egemenliğinin sembolüdür. Bu gün bizim için aziz ve önemlidir. Bayrağımız gurur kaynağımız, milli kimliğimizdir, diye konuştu.

Başkonsolos Guliyev mesajında şu görüşlere yer verdi : “Günümüzde Azerbaycan Cumhuriyeti egemenliğinin sembolü olan mukaddes devlet bayrağımız ilk kez 9 Kasım, 1918 yılında Bakü`de Azerbaycan Halk Cumhuriyetinin Bakanlar kurulunun bulunduğu binada kabul edilmiştir. Daha sonra üç renkli bayrağımız 17 Kasım, 1990 yılında Azerbaycan halkının umum milli lideri merhum Haydar Aliyev`in teşebbüsü ile ilk kez Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nde Devlet Bayrağı olarak ilan edilmiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın İlham Aliyev`in Devlet Bayrağı Gününün ilan edilmesi ile bağlı imzaladığı serencama istinaden her yılın 9 Kasım günü, Azerbaycan`da Devlet Bayrağı Günü olarak kutlanılmaktadır.

Üç renkli bayrağımızın şanlı bayramı dolayısıyla sizleri en içten dileklerimle kutlarım. Bayrağımız bağımsız Devletimizin kutsal arması, devletimizin egemenliğinin sembolü, milli kimliğimiz ve gurur kaynağımızdır. Üç renkli bayrağımızın daima bağımsız Cumhuriyetimizin her köşesinde dalgalanması temennisiyle bu şanlı gün dolayısıyla her bir soydaşımızın bayramını tebrik ederim.”

Daha sonra Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. Yılı dolayısıyla kardeş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve mimarı olan Atatürk’ün mümtaz bir şahsiyet ve büyük bir devlet adamı olduğunu ifade ederek, Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79. yılında rahmetle anıyorum, dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.