1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Azerbaycan bizim öz vatanımız, Karabağ’da bizim öz yurdumuzdur”
“Azerbaycan bizim öz vatanımız, Karabağ’da bizim öz yurdumuzdur”

“Azerbaycan bizim öz vatanımız, Karabağ’da bizim öz yurdumuzdur”

Kars-Ardahan-Iğdır Serhatlılar Birliği Genel Başkanı Yavuz Eğer, Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Azerbaycan bizim öz vatanımız, Karabağ’da bizim öz yurdumuzdur” dedi.

A+A-

Ercüment DAŞDELEN

Başkan Yavuz Eğer, açıklamasında “Ya Karabağ Ya Ölüm” diyerek, “Bizler, Kars Ardahan Iğdır Serhatlılar Birliği mensupları olarak 40 yıl düşman işgalinde kalan ve büyük bir Ermeni zulmü gören Ataların torunlarıyız. Türkiye’de yerleşik olduğumuz halde, büyük bir kısmımızın Azerbaycan’da, Karabağ’da çok sayıda akrabalarımız ve yakınlarımız bulunmaktadır. Azerbaycan bizim öz vatanımız, Karabağ’da bizim öz yurdumuzdur. Ermenistan’ın, Karabağ’a karşı başlatmış olduğu küstahça saldırısı bizim için tarihi bir fırsat olmuştur” diye konuştu.

Başkan Eğer, şu ifadelere yer verdi: “Azerbaycan Devletimizin, 30 yıldan buyana Ermenistan işgalinde bulunan topraklarımızı geri almaktan ve vatandaşlarımızı kurtarmaktan başka hiçbir derdi yoktur. Bundan sonra, mutlaka sonuna kadar savaşacağız ve işgal altındaki topraklarımızı yeniden alacağız. Bütün Dünya işitsin bilsin ki, bir devletin topraklarına ve milletine sahip çıkması namustur, şereftir. Ermenilerin Karabağ’a karşı savaş açması, saldırı yapması büyük bir zulümdür. Ermeniler hiç zannetmesin bir avuç PKK’ya rüşvet vererek zafer kazanacaktır. Türkiye Cumhuriyetimizin Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayip Erdoğan başta olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Grubu bulunan AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti ortak bir açıklama yaparak, Türkiye olarak bütün gücümüzle Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız ve ne gerekiyorsa yapacağız demişlerdir. Allah’ın izniyle Ermenileri de, PPK terör örgütünü de bir kez daha toprağa gömme ve köklerini kurutma zamanı gelmiştir. Devletimizin ve Milletimizin emrinde olduğumuzu, Gerek duyulduğu takdirde Karabağ’a seve seve gideceğimiz basın huzurunda beyan ediyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.