1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Azada Novruzova'ya Uluslararası "Türk Dünyasının İncisi Şuşa" Etkinliğinde Ödül Verildi
Azada Novruzova'ya Uluslararası "Türk Dünyasının İncisi Şuşa" Etkinliğinde Ödül Verildi

Azada Novruzova'ya Uluslararası "Türk Dünyasının İncisi Şuşa" Etkinliğinde Ödül Verildi

Uluslararası "Türk Dünyasının İncisi Şuşa" Etkinliğinde Ödül Töreni

A+A-

Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Akademisi, Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Kültür Komitesi, Vector Uluslararası Bilimler Akademisi ve NUR Art House Gallery tarafından 2022 kapsamında düzenlenen "Türk Dünyası" "Şuşa İli"  "Şuşa İncisi" adlı etkinlik gerçekleştirildi.

Uluslararası Bilimler Akademisi Azerbaycan temsilcisi Profesör Elçin İsgenderzade'ye göre, Türk Dünyası Araştırmaları Akademisi sunumuyla Azerbaycan Yazarlar Birliği (AYB) üyesi, Azerbaycan Gazeteciler Birliği (AJB), İLESAM (Türkiye Bilim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliyi), ASKEF (Avrasya Sanat, Kültür, Edebiyat ve Bilim Federasyonu), Türkmen Edebiyat ve Yazarları Birlik, Avrasya Edebiyat Hareketi (LIFFT), Uluslararası Halk Diplomatisi (МСНД) Birlik üyesi, Ombudsman Aparatı çalışanı, Azerbaycan Kaçkınlar Cemiyeti ve Batı Azerbaycan Topluluğu Başkan Yardımcısı AZADE YAMEN kızı NOVRUZOVA Uluslararası Bilimler Akademisi Ödül Komitesi kararına göre Uluslararası Türk Edebiyyatına  Hizmet ödülü ile ödüllendirildi

Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında ödülü Bakü'de ziyarette bulunan Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Akademisi Ankara Bölüm Başkanı Profesör Hayrettin İvgin tarafından takdim edildi.

Şair-publisist Azade Novruzova'nın esasen vatan, Karabağ gerçekleri, Xocalı faciası temalı sanat eserleri Rusçaya, İngilizceye, Türkçeye, Japoncaya, Arapçaya, Farsçaya çevrilmiş, Türkiye, Rusya, Ukrayna, Irak, İran, Mısır ve bir çok yabancı ülkelerde yayımlanmışdır.

Uluslararası Nesimi, LIFT Festivaller Festivali ve Nizami Gencevi Forumu'nun katılımcısı oldu.

Avrasya Edebiyat Hareketi, 2021 yılında İstanbul'da düzenlenen festivalin EN İYİ 10 adaylığı ve Festival iştirakçısının diplomalarına layık görüldü.

Ombudsman Aparatı 2020 yılında, Azada hanımın Karabağ savaşında ermeniler tarafından masum çocukların öldürülmesini protesto amaçlı yazdığı, İngilizce ve Rus dillerine çevrilen "Bu gece rüyamda bir çocuk ağlıyordu" şiirini temel alıyor ve video çekir. Video, Ombudsmanlık Ofisi'nin sosyal ağlarında, cumhuriyet ve yabancı ülkelerin bilgi kaynaklarında yaygın olarak yayıldı. Bu proje nedeniyle Azerbaycan Cumhuriyeti Ombudsmanı Sabina Aliyeva tarafından teşekkür mektubu ile ödüllendirildi. Ombudsman'ın Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisinde sunduğu 2020-cı yılın maruzesinde projeye de yer verildi.

Uluslararası Türk Dünyası Edebiyatı Hizmet Ödülü'nü alan Azada Hanım'ı yürekten kutluyor, yeni yaratıcı başarılar diliyoruz.

xc-001.jpgvv-021.jpg

cc-044.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.