1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aytemiz’den Kars Kamer Camii’ne Sosyal Tesis
Aytemiz’den Kars Kamer Camii’ne Sosyal Tesis

Aytemiz’den Kars Kamer Camii’ne Sosyal Tesis

Karslı hayırsever işadamı İsmail Aytemiz, Kars Kamer Camii için sosyal tesisi yaptırdı. 

A+A-

Kars’ta; öğrenci yurtları, okullar ve spor salonu gibi birçok yatırıma katkı sunan ve yapımını gerçekleştiren Karslı işadamı İsmail Aytemiz, Kars halkına bir hizmet daha gerçekleştirdi. 

Aytemiz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı işadamı İsmail Aytemiz, Halitpaşa Mahallesinde bulunan Kamer Camii’ne yemekhane, dört adet eğitim sınıfı, mutfak ve misafirhaneden oluşan sosyal tesis yaptırdı. 

İsmail Aytemiz Kars temsilcisi ve cami cemaatinden Alirıza Hoşgönüllü, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Aytemiz şirketler grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İsmail Aytemiz ve Hüseyin Aytemiz ağabeyimizden Kamer Camii olarak bir talepte bulunduk. Camimizin eksiklikleri vardı. Camimizin sosyal ve hizmet tesisine ihtiyacı vardı. Bizler de bu eksiklikleri Sayın İsmail Aytemiz ve Hüseyin Aytemiz ağabeyimize ilettik. Onlar da bu isteğimizi memnuniyetle karşıladılar ve bizleri kırmayarak onore ettiler. Kendilerine buradan basın aracılığınızla şahsım ve Kamer Camii yönetimi adına çok teşekkür ediyorum. Yapılan çalışmalarda Hz. Fatma, Hz. Ali. Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan adına odalar ve bazı eklentiler yaptırıldı. Bu odalarla alakalı bazı ihtiyaçlarımız var, inşallah o eksiklikleri de kısa sürede tamamlayacağız.” dedi. 

Kamer Camii’nin halka yönelik sosyal aktiviteler, konferans, panel gibi çeşitli etkinliklerle ön planda olan bir cami olduğunu belirten Hoşgönüllü; “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir konuşmasında; mabetlerin ilim, hikmet ve fazilet merkezi olarak toplumu diri, canlı ve ayakta tuttuğunu, camilerimizi sadece namaz kılınıp dağılınan ibadet mekanlarına dönüştürmenin ona yapılacak en büyük saygısızlık ve camilerin süsünün cemaat ve özellikle de gençler olduğunu söylemişti. Bizler de buradan hareketle Kamer Camimizi, sadece namaz kılınan bir cami değil, oluşturulan kültür eviyle, kütüphanesiyle, derslikleriyle ve diğer sosyal tesisleriyle halkımıza dini, sosyal, kültürel anlamda da hizmet edilecek bir merkez haline getiriyoruz. Bu bağlamda; yapılan sosyal tesisimizde on kişilik bir yatakhanemiz de var. İl dışından gelen misafirlerimiz ve cenaze sahipleri bu yatakhanemizde rahatlıkla kalabilirler. Bu sosyal tesisin yapım aşamasındaki harcamalarımızı karşılayan İsmail Aytemiz ağabeyimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Hiçbir masraftan kaçınmadan en üst düzey limitten destek oldular. Aytemiz Petrol Genel Müdür Yardımcımız Yakup Yazar ağabeyimizin de büyük katkıları oldu, yapım sürecinde bire bir ilgilendiler. Şu an için, yapılan dört sınıfımızda bazı eksikliklerimiz var. Bu sınıfların elektronik tahta ve sıraları eksik. Kalan eksikliklerimizi kısa sürede tamamlayıp daha da aktif bir hale getireceğiz. Elimizden geldiği kadarıyla bu yolda hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Bildiğiniz gibi Karsta üç tane yeni cami yapıldı. Bunlar, Hazreti Ali Çarşı Cami, Yeni Mahalle Işıklı Cami ve Kamer Camii. Bu üç camimizin yapımında İsmail Aytemiz ağabeyimiz en yüksek seviyeden yardım yapan büyüklerimizden biridir. Sağolsunlar Kars halkı da il dışında olan işadamı, esnaf hemşehrilerimiz de ellerinden geldiği kadarıyla destekte bulunuyorlar. İsmail Aytemiz ve Hüseyin Aytemiz ağabeyimiz tarafından atılan bu adımın, ilimizde ve il dışında yaşayan hemşehrilerimize örnek olacağı kanaatindeyiz. İnşallah eksiklikleri en kısa sürede hep birlikte bitirip daha iyi hizmet verilmesini sağlayacağız” dedi.

Kars Ehlibeyt Derneği yöneticisi Mir Kasım Erdem de; “TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi, Kars’ın gururu, Aytemiz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İsmail Aytemiz’in bir Karslı ve hayırsever olarak hem ülkemize hem de Kars’a birçok hizmetleri olmuştur. Karslılar olarak kendisiyle gurur duyuyoruz. Genel anlamda ilimize kazandırdıkları eserler ve Kamer Camii’ne yaptırdıkları sosyal tesis ve diğer yardımlar için şahsım, Kars Ehlibeyt Derneği ve tüm Karslılar adına kendisine minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Allah eksikliklerini vermesin. Bizler de dernek yönetimi olarak kendilerini en kısa sürede ziyaret ederek, minnettarlığımızın bir ifadesi olarak bir plaket takdim edeceğiz ” Şeklinde konuştu. 

38ca3750-5c8d-4a1d-aeef-b3a516123b7c.jpg48fc978a-d572-44c7-b095-c03c1159113c.jpg955e5f08-1b5c-4412-ab03-a3b586105913.jpg80538ce9-0fda-49c0-a616-cbf3ba1f3125.jpgb7f2a800-0de8-4e6a-b8b9-f5fec3cab39e.jpgde1c4e66-2d08-42b4-9fd9-df896ca967f0.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.