1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ayhan Bilgen: “Biz bu Belediyeyi takipsizlikten, ilgisizlikten ve sahipsizlikten kurtaracağız”
Ayhan Bilgen: “Biz bu Belediyeyi takipsizlikten, ilgisizlikten ve sahipsizlikten kurtaracağız”

Ayhan Bilgen: “Biz bu Belediyeyi takipsizlikten, ilgisizlikten ve sahipsizlikten kurtaracağız”

​​​​​​​HDP Kars Belediye Eş Başkan Adayı Ayhan Bilgen, “Biz bu Belediyeyi MHP’den kurtarmayacağız. Biz bu Belediyeyi takipsizlikten, ilgisizlikten ve sahipsizlikten kurtaracağız. Bunun için varız.” dedi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars’ın Halitpaşa Caddesinde ikinci seçim bürosunu açtı.

HDP Kars Belediye Eş Başkan Adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, HDP Kars İl Başkanı Nuriye Erkmen, il yönetimi ve çok sayıda partililerin katılımı ile HDP’nin ikinci seçim bürosu kurdele kesimi ile açıldı.

“EŞ BAŞKANLIK BİR YÖNETİM BİÇİMİDİR”

Kars’ta tüm siyasi partilerin erkek aday gösterdiğini sadece kendi partilerinin kadın aday gösterdiklerini söyleyen Alaca, “Biz kadınların iradesini iktidara taşıdık. Eş başkanlık sadece iktidarı erkeklerle paylaşmak olarak algılanmamalı, bir yönetim biçimidir. Kadınların yönetimlerde söz ve karar sahibi olmasının yolunu açmıştır.” dedi.

ŞEVİN ALACA KADINLARA SESLENDİ

Kadınlara seslenen Alaca, “Gelin partimizin etrafında kenetlenelim. Kendi sorunlarımızı kendimiz çözelim. Kadına yönelik şiddetin karşısında birlikte mücadele edelim. Ekonomik özgürlüğümüzü birlikte kazanalım. Meslek sahibi olmada imkan sağlayacak birimleri belediyemizde birlikte inşa edelim. Kadınların 31 Mart’tan sonra 1 Nisan itibariyle belediyede kendilerine muhatap bulabilecekleri bir kadın arkadaşları, yoldaşları var artık.” ifadesini kullandı.

“BU HALKA SAYGISIZLIKTIR, KARS’A SAYGISIZLIKTIR”

Kayyum konusuna değinen Bilgen de, “Seçim büromuzun hemen yanında bir fırın var açılışımızdan önce oraya uğradım selam verdim. Şimdi bu arkadaşlar gece yarısı çalışmaya başlıyorlar, gece saat 3-4 gibi geliyorlar hazırlıklara başlıyorlar. Onlar kepengi açıp, kapıyı açıp içeriye girip ateşi yakıp, hamuru yoğururken birisi kapıdan girse söylese ki; ‘Bugün akşam hırsız gelecek, senin kasanı boşaltacak, onun için boşuna hamur yoğurma, boşuna ateş yakma, boşuna ekmek satma. Çünkü hırsız gelecek bütün hasılata el koyacak’ ne der fırıncı ona? ‘Senin hırsızla işbirliğin mi var? Nereden biliyorsun’ der dimi. Şimdi bu şehirde arsa çalanlar, para çalanlar ve şimdi oy çalanlar başladı. Oy nasıl çalınır, herhalde cebimizden çalınmaz. Oy insanların iradesine ipotek konularak çalınır. İnsanların tercihlerine rağmen, kararlarına rağmen o irade ve karar doğrultusunda oy vermeleri engellenerek yapılır. Düşünün ki birileri ısrarla diyorlar ki; ‘Bu şehirde biz çekilecekmişiz kendilerine destek verecekmişiz’ bu parti son seçimlerde neredeyse başa baş iktidar partisiyle oy almış. Şimdi biz niye çekilelim? Niye geldik? Niye çekilelim? Siyaseti niye yapıyoruz ki, birilerine koltuk kazandırmak, birilerine mevki vermek, birilerinin yakınlarını zengin etmesi için mi siyaset yapıyoruz ki aynı duygularla da çekilelim? Eğer bu bir korkunun ifadesiyse yani birisi sandıktan çıktığı halde, tercih ettiği halde görevden alınacaksa bu halka saygısızlıktır, Kars’a saygısızlıktır. Bizim kişisel meselemiz değil ki, biz toplumsal mücadele için buradayız. Ama eğer bir korku gerekçesi ortaya konulacaksa bizim savunduğumuz değerler dışında korkacağımız hiçbir şeyimiz yok. HDP’li olmak suç mu? HDP’de siyaset yapmak suç mu? Ama birileri korkacaksa daha önce zimmetten ceza alıp Yargıtay’da bekleyen dosyalarından dolayı korksunlar. Bizim korkacak hiçbir şeyimiz yok. Ne için siyaset yapıyorsak onun için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bundan dolayı da bu kasaba politikacısı tarzından artık vazgeçsinler. Bu şehri sadece dedikoduyla siyaset yapılan sadece kulisle sadece kapalı kapılar ardında iftira üretilerek siyaset yapılan bir şehir olmaktan çıkartalım. Bu şehrin bu hale gelmesinin sebebi zaten bu tip siyasetçilerdir. Yaptığınız iş ile konuşun, projeniz ile konuşun, öneriniz ile konuşun bunları konuşturun. Bu açıdan hesap vermek istemiyorsunuz, söyleyecek sözünüz yok, geriye kalıyor sadece ‘acaba insanların kafasını karıştırabilir miyiz? Acaba insanların onurunu, oyunu, namusunu bir biçimde sahiplenmesini böyle korkular yayarak engelleyebilir miyiz?’ bunun hesabını yapıyorlar. Biz bu konuda son derece netiz. Asla bu polemik ve dedikodunun tarafı olmayacağız. Biz halka kendimizi anlatacağız, Karslının da kendisine layık olanı seçeceğine inanıyoruz.” dedi.

“BİZ BU BELEDİYEYİ TAKİPSİZLİKTEN, İLGİSİZLİKTEN VE SAHİPSİZLİKTEN KURTARACAĞIZ”

Bilgen isim anmadan şahsını ve partiyi hedef alarak açıklama yapan adaylara da gönderme yaparak, “Sandıkta zaten Karslı onlara hak ettikleri cevabı şimdiye kadar verdi, bundan sonra da verecek ama bu arkadaşlar bir şeyi karıştırıyor, sanki sınırları HDP çiziyor. ‘HDP Kars’ı alırsa bilmem Ermenistan ile falanca ilişkiye girecekmişiz’ biz buradayız arkadaşlar. 3 yıldır ben milletvekiliyim, bu parti burada on yıllar ağır bedeller ödeyerek siyaset yapıyor. Iğdır Belediyesi yıllardır bizde. Ermenistan sınırında onlar var, biz Ermenistan sınırında değiliz. Önce bir haritaya bakın. Bu ülkeyi çok sevdiğinizi söylüyorsunuz, vatan millet edebiyatı yapıyorsunuz ama haritada hangi şehir nerededir? Kars’ın komşuları hangileridir? Daha bunu bilmiyorsunuz. Ama bu sınırları biz çizmedik ki. Biz burada doğduk, burada büyüdük, burada siyasi mücadele yürüyoruz. Komşularımızla da hepsiyle hiç ayrım yapmadan iyi ilişki, ekonomik ilişki, kültürel ilişkiden yanayız. Ama bu korkuyu yayarak eğer kendinize alan açmayı düşünüyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Bu şehirde kimsenin artık bu korkulara pabuç bırakacak hali yok. Biz bu Belediyeyi MHP’den kurtarmayacağız. Biz bu Belediyeyi takipsizlikten, ilgisizlikten ve sahipsizlikten kurtaracağız. Bunun için varız.” diye konuştu.

“31 MART’TA SEÇİLMEMİZ HALİNDE MİLLETVEKİLLİĞİ GÖREVİNDEN İSTİFA EDECEĞİM”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım’ın da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak listenin YSK’ya verildikten sonra istifa etmesini de değerlendiren Bilgen, “Anayasanın 99. maddesi çok açıktır. Meclis Başkanının hiç bir siyasi faaliyette bulunmasına izin vermeyen bir anayasa mevcuttur. Biz bu anayasanın değişmesi için mücadele ediyoruz ancak mevcut Anayasanın kurallarına uymakta hepimizin görevidir. Bu bağlamda Binali Yıldırım'ın istifası Anayasa gereğidir. Bu düzenleme de yine AKP tarafından kendi Belediye Başkanları için yapıldı. Yolsuzluk dolayısıyla dokunulmazlık zırhına sığınmak isteyen Belediye Başkanları geçmişte Milletvekili adayı oldular ve Milletvekili olarak dokunulmazlık zırhına girdiler, onun için bir düzenleme yapıldı. Seçimden sonra yasanın gereği tercih yapmaktır. Bizim bu konuda tercihimiz bellidir. Halkımız bizi Milletvekili seçtiği gibi Belediye Başkanı seçerse şu ana kadar Kars'ın sorunlarını gündeme getirdiğimiz gibi bundan sonrada Kars'ın sorunlarını çözmek için bu göreve talibiz. Halkımızın tercihine göre bizi Belediye Başkanı seçerlerse Belediye Başkanlığı yapacağız başka bir tablo ortaya çıkarsa da parlamentodaki görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Yasaların bize tanıdığı hak ve sınırları sonuna kadar gözeteceğiz. Meclis Başkanının da bu açıklamayı daha önceden beyan etmesi gerekiyordu, Anayasanın gereği budur. 31 Mart’ta seçilmemiz halinde Milletvekilliği görevinden istifa ederek Belediye Başkanı olarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz halkı kandırmak için gelmedik. Halkın tercihi ne ise bizi nerede görmek istiyorsa onun gereğini yapacağız. Sokakta neyi vaat etmişsek onu gerçekleştireceğiz. Sadece oylarını alıp 31 Mart’ta el sallayarak gitmek niyetinde değiliz.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.