1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aydoğdu güven tazeledi
Aydoğdu güven tazeledi

Aydoğdu güven tazeledi

TÜGVA Kars 4. Olağan İl Genel Kurulu yapıldı. Kongreye tek aday giren mevcut Başkan Ömer Aydoğdu güven tazeledi.

A+A-

Kongre, Aynalı Köşk Konferans Salonunda yapıldı. TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Fatih Yıldız ve Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu İbrahim Erhan ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Başkan Aydoğdu, “Bizler köklü bir tarihin, kadim bir medeniyetin, zengin bir kültürün mirasçılarıyız. Bizler büyük bir milletin evlatlarıyız. Kibir, gurur, böbürlenme bizlere musallat olmayacak ama zulüm karşısında eğilmeyecek, haksızlık karşısında susmayacağız. Bizler bu topraklarda Mevlana gibi sevginin diliyle, Yunus Emre gibi aşkın diliyle konuşan ay yüzlü gençleriz. Ama bizler gerektiğinde Köroğlu’nun, Pir Sultanın, Dadaloğlu’nun dilini konuşacak çelik yürekli kahramanlarız. Ahlak ve maneviyat bayrağını hiç yere indirmeyecek, uzağı gören ve tuzağa düşmeyen bir gençlik için elimizi taşın altına koymaktan hiç çekinmedik, çekinmeyeceğiz. Bin yılı aşkın süredir devam eden davamızda gençliğimizin, Allah rızası gözeterek, hak yoldan ayrılmamaları için emek ve gayretlerimizle elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu manada; spor, kültür, sanat, teknoloji, edebiyat, kitap okuma grupları, kamplar ve yaz okulları gibi birçok etkinlikle gençlerimizi bu davada doğru olana yönlendirmek en önemli gayemizdir. Bu gaye ile çıktığımız yolda, Kars’ın en kalabalık yerinden en ücra köşesine kadar nerede bir genç varsa bu gençlerimize öncülük edeceğimize kendim ve tüm teşkilatım adına söz veriyorum. Şimdi izninizle göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız çalışmaları kısa bir sunum halinde göstermek istiyorum. Bunun yanı sıra kadın aile koordinatörümüz öncülüğünde Ramazan ayında hergün Kuran-ı Kerim hatmi, Kitap tahlilleri, Hadis ve tefsir anlama ve yorumlama dersleri yapıldı. Yurtlarda haftada bir veya iki hafta da bir; 1 peygamber ve İslam düşünürünün hayatı araştırılıp tahliller yapıldı. Hedefimiz bulunduğumuz alanda iyiliği inşa etmek ahiretimizde de cenneti kazanmaktır. Konuşmama son vermeden önce şu sözleri söylemek istiyorum; “En iyiniz olmadığım halde bu göreve seçildim. Görevimi layıkıyla yaparsam bana yardım ediniz. Şayet yanlış davranışta bulunursam bana doğru yolu gösteriniz.” Diyen Hz. Ebubekir şuuruyla yaşamayı, onun gibi hizmet etmeyi Allah bizlere nasip etsin inşallah.” dedi.

708d79a3-38e7-4aa4-a7f6-622f92910b4c.jpg708d79a3-38e7-4aa4-a7f6-622f92910b4c.jpg8baca674-f278-4098-83ff-6a65e0a703bd.jpgf0b83f7f-bc28-4125-ae8c-81cbc4228570.jpgc19a5c64-c41d-451a-9446-47af6603a0a0.jpgyurutme.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.