1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Av Yasağı Başlıyor
Av Yasağı Başlıyor

Av Yasağı Başlıyor

Kars Vali Yardımcısı Turgut Gülen, 15 Mayıs - 15 Ağustos 2010 tarihleri arasında su ürünleri av yasağının başlayacağını belirterek, av yasağı döneminde tüm balıkçı tekneleri karaya çekilecek, kesinlikle suda bulundurulmayacaktır, dedi.

A+A-

Vali Yardımcısı Turgut Gülen sözlerini şöyle sürdürdü :                        

 

“İlimiz sınırları içerisinde yer alan Çıldır, Aygır, Çengilli, Arpaçay Baraj Gölü, Bayburt Baraj Gölü  ve bunlara bağlantılı tüm akarsularda 2010 yılı su ürünleri avlanma yasağı 15 Mayıs 2010 tarihinde başlayıp, 15 Ağustos 2010 tarihinde sona erecektir. Av yasağı döneminde tüm balıkçı tekneleri karaya çekilecek, kesinlikle suda bulundurulmayacaktır.

 

İl Müdürlüğümüz ve tüm İlçe müdürlüklerimiz avlanma yasağı döneminde su ürünleri koruma ve kontrol denetimlerine devam edecek ve kanun dışı uygulamalarda bulunanlar hakkında yasal işlem yapacaklardır. Cezalar idari para cezası olarak uygulanacak olup, en düşük ceza 214 Tl. en yüksek ceza 1.451 Tl.’dir. Suçların tekrarı halinde cezalar iki katı olarak uygulanacaktır.

 

Bu dönem içerisinde koruma ve kontrol faaliyetlerimizin daha etkin ve yaygın olarak yapılabilmesi duyarlı vatandaşlarımızın işbirliği ile mümkün olacaktır. Bu işbirliğini sağlamak için vatandaşlarımızı su ürünleri av yasağı boyunca 212 70 93 nolu telefonlarımıza ihbarda bulunabilirler. Bu hatlarımıza şikâyet ve ihbarda bulunanların kimlikleri gizli tutulacaktır.

 

İlimizde su ürünlerinin korunması ve geliştirilmesi yönünde alınan bu tedbirlerin etkili olabilmesi için, yasak sezonda avcılık, balık nakli ve satış yapan şahısları gören vatandaşlarımızın; kendilerine en yakın Belediye Zabıta görevlilerine, Emniyet, Jandarma, Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine bildirmeleri hususunda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.