1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Av. Cemal Mehmethanoğlu CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı
Av. Cemal Mehmethanoğlu CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı

Av. Cemal Mehmethanoğlu CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı

Karslı hemşehrimiz Av. Cemal Mehmethanoğlu, İzmir Bayraklı Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Parti'sinden aday adayı oldu. Av. Mehmethanoğlu'nun adaylığı Kars'ta da sevinçle karşılandı.

A+A-

CHP Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Avukat Cemal Mehmethanoğlu, İzmir Bayraklı'yı bilimin, kültürün ve sanatın merkezi yapmak için yola çıktığını ifade ederek, “Yaşamım boyu, demokrat ve laik bir insan olarak yaşadım. İnsan hakları savunucusu oldum. Yaşam boyu edindiğim tecrübelerle şimdi Bayraklı için çalışmaya ve hizmet etmeye hazırım. Sonuna kadar şeffaf ve interaktif belediyecilik yapacağım” dedi

CHP Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Avukat Cemal Mehmethanoğlu, Bayraklı'yı bilimin, kültürün ve sanatın merkezi yapmak için yola çıktığını ifade ederek, “Yaşamım boyu, demokrat ve laik bir insan olarak yaşadım. İnsan hakları savunucusu oldum. Yaşam boyu edindiğim tecrübelerle şimdi Bayraklı için çalışmaya ve hizmet etmeye hazırım. Ben yoktan var eden birisiyim. Bayraklı'yı ve İzmir'i çok iyi biliyorum. Bu nedenle Bayraklı'ya çok şey katacağımı düşünüyorum. Yaratıcı, üretken ve cesur sloganıyla yola çıktım. Temiz geçmiş, temiz gelecek, temiz siyaset anlayışına inanıyorum. Sonuna kadar şeffaf ve interaktif belediyecilik yapacağım” dedi. Belediyecilikte kollektif bir yönetim tarzını benimsediğini aktaran Mehmethanoğlu, “Ülkemizde Belediyeler Kanunuyla, uzun süredir belediyelerde Başkanlık Sistemi uygulanmaktadır. Bu sistem, ilgili yerelin tüm bileşenlerinin katılımını gözetmediği sürece eksik kalmaktadır. İlçemizin kalınması, modernleşmesi, yaşam kültürünün yükselmesi, spor kültürünün yükselmesi, sivil toplum kültürünün yükselmesi, hayata dair tüm alanlarda kültürel gelişim için, belediyelerin kollektif yönetimi çok önemlidir. Belediye Başkanlığım döneminde, Belediye Meclisi, Kent Konseyi, Sivil Toplum Konseyi, Kadın Konseyi ve partimizin yetkili organları ile danışarak, onların görüşünü alarak, onların kararlarını hayata geçirerek, belediyemizi yöneteceğim” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İHTİYACI

Bayraklı'da kentsel dönüşüm ihtiyacına dikkat çeken Mehmethanoğlu, “Bugün Bayraklı, aldığı yoğun göç dalgaları sebebiyle, çarpık kentleşmeden nasibini en çok alan bölgelerden birisidir. Bir kentin refahı, o kentin yapısal bileşenleriyle yükseltilebilir. Birbirine tamamiyle zıt, iki ayrı bölgede, iki ayrı ekonomik profildeki Bayraklı, kentsel dönüşüm uygulamalarıyla, eşit, ortak, alt yapı sorunlarını aşmış bir yaşam alanına kavuşmalıdır. Bayraklı, uygulanabilir kentsel dönüşümün modern, model kenti olmalıdır. Bayraklı Belediye Başkanı olarak seçilmem halinde, Mimarlar ve Şehir Plancıları Odaları ile birlikte, bilimsel zeminde çözüm geliştirme çalışmaları yapacağıma, Çevre Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve konunun tüm bileşenleriyle sıkı işbirlikleri kurarak, Bayraklı ilçemizin kentsel dönüşümünü, Bayraklı halkının çıkarlarını maksimum düzeyde gözeterek, Türkiye'ye örnek olacak şekilde gerçekleştirene kadar çalışacağıma söz veriyorum” dedi.

ÜNİVERSİTE KENTİ BAYRAKLI

Kentlerin gelişmesinde üniversitelerin önemine değinen Mehmethanoğlu, “Ne yazık ki Bayraklı, üniversiteden mahrum bir ilçemiz. Başkan seçilirsem, Bayraklı’yı Bayraklı sakinleriyle, bilim kenti yapmaya çalışacağım. Şu anda iki ayrı alternatifle Bayraklı Vakıf Üniversitesi’nin kurulmasıyla ilgili çalışmalarım sürüyor. Üniversitemiz bünyesinde öncelikle Tıp, Petro-Kimya Mühendisliği, Bilişim ve Yazılım Mühendisliği Fakülteleri yer alacak.Ayrıca, Bilişim ve Yazılım Mühendislik Fakültesinin altyapısını yaratmak için, Bayraklı’nın her semtinde yaz kış, çocuklara ve gençlere eğitim verecek bilgisayar yazılım kursları açacağım” diye konuştu.

SİVİL TOPLUM MERKEZLERİ

Bayraklı'da sivil toplum örgütlerinin sayısını artırmak istediğini ifade eden Mehmethanoğlu şöyle konuştu, “Belediyemiz bünyesindeki Kent Konseyinde, Bayraklı ilçesi bileşenleri olarak doğal üye olan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle, düzenli toplantılar yaparak, Sivil Toplum Konseyi oluşturulacaktır. Hemşeri derneklerinden, kadın ve insan hakları dernek ve kuruluşlarına kadar, tüm sivil hareketlerin hem genişlemesi, hem de etkin olabilmeleri amacıyla, sivil toplum örgütlerini bir araya toplayacak Sivil Toplum Merkezi'ni inşa etmek için, bütün maddi imkanları seferber edeceğiz.”

SPORA YATIRIM

Bayraklı'da gençlere ve spora yatırım yapacaklarını beliretn Mehmethanoğlu, “Sporu iki kategoride ele alacağız: halk sağlığına yönelik kitlesel sporlar ve ulusal ve uluslararası arenalarda, Bayraklı'ya madalya kazandıracak faaliyetler. Halk Sağlığına yönelik olarak: Bayraklı'da yaşayan yurttaşlarımızın yararlanacağı, spor alanları ve donanımlarını yeniden ele alıp, teknik olarak üst seviyeye çıkaracağız ve yaygınlaştıracağız. Bayraklı'da çok güçlü bir spor geleneği oluşturarak Olimpiyat ve dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalya alacak sporcu yetiştirmek birinci önceliğimiz olacaktır” dedi.

KADINLAR ÖNCELİĞİMİZ

Bayraklı'da kadınlara yönelik projeler hataya geçireceklerini vurgulayan Mehmethanoğlu, “Kadının yaratıcı üretim gücünü harekete geçirerek, Bayraklı'yı örnek ilçe yapacağız. Kuracağımız işlik ve atölyelerde, kadınlarımızın el beceri ve mesleklerini icra etmelerini sağlayacağız. İlçemizde bulunan pazar yerlerinin tamamını kapsamak üzere, haftanın bir günü de kadınlara özel pazar kurarak, kadınlarımızın ürettikleri ürünleri pazarlamalarını ve kadın esnaflarımızın çoğalıp yaygınlaşmasını sağlayacağız. Kadın Dayanışma Merkezlerini çoğaltacağız, derinleştireceğiz, güçlendireceğiz.

Kreş ve ana okullarının sayılarını artırarak kadının çalışma hayatında olmasını destekleyeceğiz. Şiddet gören kadınlar için hukuki danışmanlık ve barınma desteği sağlayacağız. Daha çok eğitimli kadın için ilçemizde yaşayan kadın üniversite öğrencilerini maddi olarak destekleyeceğiz” dedi.

AVUKAT CEMAL MEHMETHANOĞLU KİMDİR?

1957 Kars doğumlu. Azerbaycan Türkü. 38 yıldan beri İzmir'de yaşamakta. Dokuz Eylül Üniversitesi, Hukuk Fakültesi mezunu. 5 Yıl Avukatlık yaptıktan sonra, ticaret hayatına atıldı. Önceleri Boran Gayrimenkul Kıymetler Merkezi Ltd. Şti adlı şirketi ile daha sonra ise Cemlak Uluslararası Emlak Organizasyonu Ltd. Şti ile, ticari faaliyetlerini sürdürdü. Azerbaycan Kültür Merkezi Derneğinin kuruculuğunu ve 5 yıl başkanlığını yaptı. 1996-1997 yılları arasında, FM kanalından yayın yapan, Radyo Boran adlı radyo ile, Azerbaycan Müzikleri yayınladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.