1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Atıf Özbey'in kaleminden Musa Haliloğlu
Atıf Özbey'in kaleminden Musa Haliloğlu

Atıf Özbey'in kaleminden Musa Haliloğlu

Atıf ÖZBEY / TRT HABER EDİTÖRÜ VE KANAL 5 GENEL KOORDİNATÖRÜ

A+A-

30 yıllık dava arkadaşım, abim, Musa Haliloğlu, Hakk’a yürüdü.

Cuma günü vefat etti. Yurt dışındaydım. Taziye yerine varmadan hiçbir şey yazmak istemedim. Bugün ailenin tümü ile bir aradaydık. Hepimiz çok üzgünüz ; ancak “ateş düştüğü yeri yakar” derler. Muhammed Emin’e sarılınca kendi ifadesi ile nasıl bir çınarı, babayı kaybettiğini iliklerime kadar hissettim. Bütün Kars hüzünlü Musa Abi için. Allah bütün Haliloğlu ve Bayrambey ailelerine sabır versin. Baş sağlığı diliyorum. İnsanın ölümü kıyametidir. Tabii ki bu kıyamet özellikle sevgili Muhammed Emin, sevgili Murat ve ablaları için farklı bir anlama geliyor.

Musa Haliloğlu ve Sema Piknik ikilisi bizim kuşak için unutulmaz birer markadır.

Kendisi ile ilk tanışmamız Refah Partisi İl Başkanlığı’nı kabul ettiği kongre öncesi Sema Piknik Restoran’da gerçekleşti. Bu formatta bir il başkanına sahip olmanın gururunu yaşadım. Kongreden sonra Erzurum Milletvekilimiz sayın Lütfü Esengün tarafından genel merkezde rahmetli Erbakan Hocam’a il başkanları toplantısında takdim edildi. O gün genel merkezin birinci gündem maddesi Musa Haliloğlu oldu. Lütfü Bey, kendisini Lütfü Doğan hocamıza takdim ettiği zaman Lütfü Doğan hocamız “Musa, seni gökte ararken yerde bulduk” dedi. Musa Başkan Serhat Bölgesi’nde çok ciddi bir heyecan oluşturmuştu. Teşkilatını kurmadığı, Refah tabelasını asmadığı Kars’ın hiçbir ilçesi kalmamıştı. Hoş bir hitabeti vardı.

Salonları heyecanlandırıyordu. Gençliğimiz onu hep rol model alıyordu. Esprili, çok şakacı biriydi, güler yüzü hiç eksik olmazdı. Sevdiği insanlara tahammülü oldukça genişti. Refah Partisi 91 Seçimleri’nde Kars’tan vekil çıkaramamıştı. Iğdır ve Ardahan o dönemde Kars’ın ilçeleriydi.

1995 Seçimleri’nde ; Zeki Karabayır Bey, Seyda Ebubekir Parlak hocamız, Musa Haliloğlu başkan, Turan Abiler adaylarımızdı.

24 bine yakın oy aldık. Birinci Parti olmuştuk.

Çevre barajı lağvedilmemiş olsaydı 4 – 0  yapmış olacaktık (seçim çevresi barajı %20).

Zeki Bey, vekilimiz olarak parlamentoya girdi.

Bu dönemde Pakistan’da lisans eğitimimi yapıyordum. İzin aldım ve seçim kampanyasına katıldım. Özelikle Seyda ile Musa Abi’nin programlarını koordine ettim.

İl ve ilçelere ilaveten 200’e yakın köyü ziyaret ettik. Refah Partisi 1998’de, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. Refah’ın il müfettişi, milletvekilimiz sayın Mahmut Esat Güven, Fazilet Partisi’nin kurucu il başkanı, Musa Abi de Fazilet’in “İl Müfettişi” oldu.

18 Nisan 1999 seçimleri’nde Kars Belediye başkan adayımızdı Musa Haliloğlu.

28 Şubat sürecinde “Trilyon Davası”nda yargılandı. Kars Susuz Cezaevi’ne konuldu. Sayın Lütfü Esengün, bir heyetle birlikte kendisini cezaevinde ziyaret etti. Çıktığında Refah-Yol Hükümeti Tarım Bakanı sayın Musa Demirci’nin başkanlığında Musa Abi’yi Kars’ta evinde ziyaret ettik. Bize şunu söylemiştir ; “İmza bana aittir. Gerekirse tekrar tekrar atarım” Hapishanede geçirdiği süreyi öyle bir şevkle anlattı ki, biz de o hayata imrendik. Musa Abi’nin Milli Görüş hareketindeki birlikte yaşadığımız serüveni özet olarak verdikten sonra şunu ifade etmek istiyorum : BİR MUSA HALİLOĞLU GEÇTİ BU DÜNYADAN. Bütün Kars koştu onun cenaze namazına. Hüsnü şehadette bulundu onun için. Bir kere daha “DAVA” şuurunu yaşadık O’nun vefatıyla. Dünyanın bir oyuncaktan ibaret olduğunu hissettik. Hepimiz birbirimizin omuzlarında gözyaşları döktük O’nun ölümü için. Bu gözyaşları hem ona olan sevgimiz, hem de geçmişimiz içindi. Bir kere daha sevgili Muhammed Emin ve Murat kardeşlerime, Nesip Abi’ye, Lütfü Hocama, kardeşlerine, Halioğlu ve Bayrambey ailesine, tüm Milli Görüş Camiasına baş sağlığı ve sabır diliyorum.

Bu camianın emekleri ile seçilen herkesin, bürokraside bir yerlere gelen tüm “DAVA” adamlarının, Musa Abi’ye dua etme, bir Fatiha okuma sorumluluğunun olduğunu düşünüyorum.

Allah, bizi Cennetinde buluştursun inşallah...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.