1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Atatürk Anıtı İlgi Bekliyor
Atatürk Anıtı İlgi Bekliyor

Atatürk Anıtı İlgi Bekliyor

Kars’ın en büyük anıtlarından olan Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın kaidesi içler acısı durumda.

A+A-

Kars eski valisi Nevzat Turhan tarafından yaptırılan ve 30 Ekim 2003 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Atatürk Anıtı büyüklüğü ve görkemliği ile dikkatleri üzerine çekerken, vatandaşlar kaidenin her geçen gün yıkılmasına tepki gösterdiler.

Anıt etrafından gidip gelen vatandaşlar, anıtın kaidelerinden kopan parçalara baktıklarında vicdan azabı çektiklerini vurguladılar.

Bazı vatandaşlar ise Kars’ın en büyük anıtının kaidelerinin sökülüp onarılmadığına dikkat çekip, Kars’ın yüz karasıdır diyerek tepkilerini şöyle dile getiriler: “Her şeyden önce Atamızın aziz hatırasına böyle mi sahip çıkılacaktı? Kaide her geçen gün lime lime parçalanıyor. Onarılması çok zor bir şey değil. İlgilileri anıt konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu işlere hem kim bakıyorsa vicdanına sormasını istiyoruz. Eğer ki bu anıtı onaracak paraları yoksa bu onların ayıbıdır. Kars halkı anıtına ve atasına sahip çıkar, anıtın onarımını kendi aramızda para toplayarak yaptırabiliriz. Bu da yine ilgilisi kim ise onların ikinci ayıbı olsun” diyerek sert dille eleştirdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.