1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Astsubaylara hapis cezası
Astsubaylara hapis cezası

Astsubaylara hapis cezası

Astsubaylara hapis cezası...

A+A-

Kars, Erzurum, Diyarbakır illeri arasında uyuşturucu ticareti yapmak suçlamasıyla yargılanan astsubay Yasin O. 5 yıl hapis 3 bin 320 lira para cezasına çarptırılırken, Uğur K.’ya ise 4 yıl 2 ay hapis ve 80 lira para cezası verildi. Aynı davada kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmaktan yargılanan iki astsubay için ise tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanması kararı çıktı.

Diyarbakır, Kars ve Erzurum illerinde 2010-2011 yılları arasında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, uyuşturucu madde ticareti yapmak ve sağlamak suçundan Erzurum Özel Yetkili Ağrı Ceza Mahkemesinde yargılanan 9’u tutuklu toplam 16 kişi hakkında karar verildi.

Aralarında 4 astsubayın da bulunduğu 16 kişi, ’örgüt kurmak ve kurulan örgüte üye olmak’ suçundan beraat ederken; uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan Orhan Y., 9 yıl hapis ve 6 bin lira para, Uğur B. ve Sarıkamış’ta görevli astsubay Yasin O., 5 yıl hapis ile 3 bin 320 lira para cezasına çarptırıldı. Serkan Ö. ile Erdinç A. ise aynı suçtan 5’er yıl hapis ile 100’er lira para, Doğan Ö., Yunus Y., Okan T. ve Ağrı’da görevli astsubay Uğur K., 4 yıl 2’şer ay hapis ile 80 lira para cezasına mahkum oldu. Ufuk Ö., Uğur U. ise uyuşturucu ticaretinden 3’er yıl hapis ile 2 bin’er lira para cezası ödeyecek. Sinan A., Bora S., Kurtuluş T., Kars’ta görevli astsubaylar Derya Engin K. ile Ahmet Hamdi E., ’kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak’ suçundan tedavi ve denetimli serbestlik uygulamasına tabi tutuldu.

1 TUTUKLU DİĞERLERİ SERBEST

Mahkeme heyeti tutuklu olarak yargılanan Uğur B., Doğan Ö., Bora Süleymanoğlu, Yunus Y., Okan T., Serkan Ö., Yasin O., Uğur K.’nın hapis yattıkları süreyi dikkate alarak tahliyelerine, Orhan Y.’nın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.