1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aslan heykelleri kurtarılıyor
Aslan heykelleri kurtarılıyor

Aslan heykelleri kurtarılıyor

Kars’ın en kalabalık noktasında bulunan ve bakımsızlıktan dökülmekte olan aslan heykellerinin kaideleri onarılıyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Faikbey Caddesi ile Kazım Paşa Caddesinin kesiştiği noktada bulunun heykellerin kaidelerinin bakımsızlık nedeniyle harap hale gelmesinin birkaç kez yerel basında yer almasının ardından harekete geçildi.

Kars Belediyesi, şehrin en bilinen ve bilindiği için de vatandaşların buluşma noktası haline gelen aslan helkelerini ucube olmakta kurtarmak için çalışma başlattı. Belediye Başkanlığının talimatları ile her iki aslan heykelinin üzerinde bulunduğu kaideler onarılacak. Geçtiğimiz yıllarda da bakımsızlık nedeniyle dökülen helkelerin hali görenleri hayrete düşürüyordu.

KENT KÜLTÜRÜNE RENK KATAN HEYKELLER TEK TEK YOK EDİLDİ

On yıl öncesine kadar şehrin birçok bölgesinde bulunan ve kent kültürüne renk katan heykeller tek tek yok edilirken aslan heykelleri de yok olmamak için direniyordu. Hatta dünyanın hiçbir yerinde heykeller boyanmazken bu heykeller sarıya boyanarak komik hale getirilmişti. Kars ile bütünleşmiş olan ve kent kültürünü yansıtan heykeller gibi kültürel etkinlikler de dibe vurdu. Tarihi, kültürel ve sanatsal anlamda özünü arayan Kars’ta eskiye dönemlere ait tek bir hatıra dahi kalmazken pandemi süreci ile birlikte şehri ziyarete gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere harabe haline gelmiş binalardan başka sunacağımız turizm destinasyonlarının sayısı da her geçen gün azalıyor.

İL GENELİNE YAYILSIN!

Öte yandan son günlerde Kars Valiliği koordinasyonunda Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) marifeti ile hazırlanan 'Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi" kapsamında Haydar Aliyev Caddesi üzerinde bulunan tarihi evler, yollar ve ara sokaklarda da çalışmalar hummalı bir devam ediyor. Cadde üzerinde bulunan 7’si kamu binası olmak üzere toplam 22 adet tescilli bina ve 12 adet tescilsiz bina için proje kapsamında cephe iyileştirmesi yapılıyor. Bu proje ile umutları yeşeren Kars halkı, il genelinde başta Ani Ören yeri olmak üzere tüm tarihi kültürel bölgelerde aynı çalışmalarının yapılmasını umuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.