1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aşıklık Radyo Yayınında
Aşıklık Radyo Yayınında

Aşıklık Radyo Yayınında

Kars’ta Âşıklık geleneğini 1994’ten beri sürdüren Arif Gülcanı, 99.3 frekanslarında yayın yapan Kralım FM’de her cumartesi 12.00-15.00 saatleri arasında radyo programı yaparak Aşıklık geleneğini yaşatıyor.

A+A-

Konuk ettiği âşıklarla birlikte, âşıkların sesi olmaya çalışan genç Âşık Arif Gülcanı, “1994 yılında Aşıklık geleneğini, ünlü aşıklardan ve Devlet Sanatçısı unvanını da alan usta aşık Murat Çobanoğlu, Arif Tellioğlu ve Vahit Köroğlu gibi usta aşıklardan öğrenmeye ve anlamaya çalıştık. Âşıklık kültürümüzü halkımıza sunmak için, büyük çabalar içerisindeyiz. Kralım FM’de cumartesi günleri 12.00-15.00 saatleri arasında program yapıyorum.” dedi.

 

Bu hafta Âşık Arif Tellioğlu’yu konuk eden Gülcanı, “Kars halı yapmış olduğumuz programdan oldukça memnun ve severek dinliyorlar. İstanbul’da “Al kızı ver papazı” adlı ilk albümüm Ercan Plaktan 2000 yılında piyasa çıktı. Şimdi de ikinci albüm için çalışmamız sürüyor. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramına’da her yıl katılıyoruz.. Bizler, bir kültür olan âşıklık geleneğini uzun yıllar sürdürmek ve ayakta kalmasını sağlamak için tüm üstatlarımızla birlikte canla başla çalışıyoruz. Âşıklık Geleneğinin sesi olmak ve âşıklık geleneğini benimseyerek seven, tüm dinleyenlerimizle birlikte, bu geleneğin sesini hiç eksiltmeyeceğiz.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.