1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aşıklık geleneği canlanacak
Aşıklık geleneği canlanacak

Aşıklık geleneği canlanacak

Murat Çobanoğlu Aşıkları Koruma Derneği ramazan gecelerine hazırlanıyor...

A+A-

Kars’ta 6 aydır faaliyetlerini Namık Kemal Kars Aşıklar Kültür Evi’nde sürdüren Murat Çobanoğlu Aşıkları Koruma Derneği bu yıl ramazan ayında bir dizi program icre edecek.

24’ü halk ozanı toplam 60 üyesi bulunan Derneğin Başkanı Mahmut Karataş, “Bu yıl Ramazana dolu dolu hazırlanıyoruz. Ramazan ayı boyunca değişler, atışmalar, hikayeler ve daha bir çok program yapacağız. Tüm hemşehrilerimizi programlarımıza davet ediyoruz.” dedi.

Kars’taki aşıklık geleneğine de değinen Karataş, “Şu anda son yıllara göre aşıklık geleneğinde bir canlanma var. Bizler halk ozanları olarak ilgililerin de desteğiyle bu geleneği ayakta tutmaya ve gelecek nesillerle aktarmaya çalışıyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan Kars aşıklarına da teşekkür ediyoruz. Bu gelenek kurtuluş savaşından bu yana sürdürülmektedir. Özellikle de Kars aşıklar diyarı olarak bilinmektedir. Biz aşıklar halkın sorunlarını ve sıkıntılarını dile getirmekte onlara bu konularda yardımcı olmaktayız.” diye konuştu.

Karataş daha sonra şunları söyledi:

“Aşıklık geleneği geçmişten günümüze kadar örf ve adetlere uygun olarak yürütülmektedir. Geçmişi geleceğe taşıyan halk ozanları çizgisinden şaşmadan serhat şehri olan Kars’ta aşıklık geleneğini bizden sonraki kuşaklara bize nasıl temiz bırakıldıysa bizde temiz bir şekilde aktarmaya çaba gösteriyoruz. Aşıklar, barışın, kardeşliğin, dostluğun en büyük öncüleridir. Onun için herkes bizim başımızın tacıdır. Bu kültüre sebep olan herkese teşekkür ediyorum. Kars’ta da aşıklar evine emeği geçenlere sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.