1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aşıklar Bayramı Başlıyor
Aşıklar Bayramı Başlıyor

Aşıklar Bayramı Başlıyor

“5. Kars Aşıklar Bayramı” Yarın Başlıyor

A+A-

7-9 Mayıs 2010 tarihlerinde gerçekleşecek olan Aşıklar Bayramı’na Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden 100’e yakın Aşık katılacak.

 

2009 yılı içinde UNESCO’nun İnsanlığın Ortak Kültürel Mirası olarak ilan ettiği Aşıklık Geleneği; Türkiye’nin zengin kültürel mirasının çok önemli bir parçasını oluşturuyor. Günümüzde bu geleneği hala tüm canlılığı ile yaşatan illerimizden biri olan Kars’ta Aşıklar şehir merkezinde de hem yarışıp hem atışacaklar. Program Sarıkamış ve Kağızman’da da devam edecek.

 

Kars Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda, Sarıkamış ve Kağızman kahvelerinde gerçekleşecek etkinliklerde “Yörelere Göre Hikâye Dalında Yarışma”, “Atışma Dalında Yarışma”, “Dudak Değmez (Leb – Değmez) Dalı Doğaçlama gibi bölümlerde yurt içinden gelen Aşıklar, sözlü şiiri, müziği ve hikâye anlatımını da kapsayan yeteneklerini katılımcılarla paylaşacaklar.

 

Ayrıca, BM Ortak Programı kapsamında Aşıklık Geleneğini korunması ve sürdürülmesine katkıda bulunmak amacıyla bir albüm çalışması gerçekleştiriliyor.

 

“Yaşayan Aşıklık Geleneği Sazın ve Sözün Ustaları Kars Yöresi Aşıkları Geçmişten Günümüze Kars Âşıklık Geleneği” adını taşıyan bu albümün ve âşıklık geleneğinin kuşaktan kuşağa aktarımına önemli katkılar sağlayacağına inanılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.