1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Artan kreş ücretleri velileri çıldırttı
Artan kreş ücretleri velileri çıldırttı

Artan kreş ücretleri velileri çıldırttı

Kars’ta koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında kreş ücretlerine yapılan zam velileri adeta çıldırttı.

A+A-

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele tedbirleri nedeniyle kapatılan kreşler, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında açılması için hazırlıklarını yapmaya başladı. Bilindiği gibi alınan tedbirler kapsamında çocukların kreş ortamında bir arada bulunacakları sayıları da düşürüldü.

Hal böyle olurken, masrafları artan kreşler işletmecileri de bu durumu velilere yansıttığı öğrenildi.

Gazetemize gelen ihbarlar doğrultusunda Kars’taki kreşlerin geçen yıl bir öğrenci için 850 TL fiyatına yapılan yaklaşık yüzde 15’lik zam ile 1000 TL olduğu, bu yıl ise 1000 TL olan fiyatın yaklaşık yüzde 40-50’lik artışla bin 400 ile bin 500 TL arasına çıkartıldığı iddia edildi.

Pandemi nedeniyle kendilerinin de etkilendiğini ve sabit maaşlı çalışanların bu kreş ücretlerini ödemekte zorluk çekeceklerini belirten veliler, “Bu salgın sadece kreşleri etkilemedi, tüm esnafımızı ve halkımızı etkiledi. Salgın süresince kapalı kalan birçok işyeri oldu. Ancak normalleşme süresince açılan işyerleri kapalı kaldıkları ve alınması gereken tedbirlerin maliyetini hiçbir müşteriye yansıtmadı. Kreşler neden bunu yapıyor. Biz çalışan insanlar çocuğumuzu kreşe vermek zorunda olduğumuzu bilen bazı kreş sahipleri bunu fırsata mı çeviriyor? Bu olaya “dur” diyecek hiçbir yetkili veya görevli yok.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.