1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arslan ve Kılıç: “Sarıkamış-Horasan Arasındaki Taşlıgüney-2 viyadüğü açıldı”
Arslan ve Kılıç: “Sarıkamış-Horasan Arasındaki Taşlıgüney-2 viyadüğü açıldı”

Arslan ve Kılıç: “Sarıkamış-Horasan Arasındaki Taşlıgüney-2 viyadüğü açıldı”

Arslan ve Kılıç, Taşlıgüney-2 Viyadüğünün tamamlanarak açılması ile Sarıkamış – Horasan yolunun tamamının bölünmüş yol olarak trafiğe açıldığını söylediler.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars milletvekilleri, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, devam eden yapım çalışmaları sonucunda Taşlıgüney-2 Viyadüğünün tamamlanarak açılması ile Sarıkamış – Horasan yolunun tamamının bölünmüş yol olarak trafiğe açıldığını bildirdiler.

Arslan ve Kılıç yaptıkları açıklamada, Karakurt Barajı nedeniyle su altında kalan 45,7 km’lik yolun yerine tamamen yeni güzergahtan Bölünmüş ve Sıcak Asfalt Yol olarak yapılıp daha önce 40,1 km’si açılan yolun; 5,6 km’lik kısmı zorluk derecesi yüksek ve yapımı zaman alan TAŞLIGÜNEY-2 Viyadüğü nedeniyle 8,7 km’lik bağlantı yolundan hizmet vermekte olduğunu, uzunluğu 574 metre, yüksekliği 120 metre ile bölgemizdeki en yüksek viyadüklerden biri olan TAŞLIGÜNEY-2 Viyadüğü bitirilerek yolun tamamının Bölünmüş Yol ve Bütümlü Sıcak Karışım Asfalt olarak hizmet vermeye başladığını belirttiler.

Arslan ve Kılıç, Sarıkamış-Horasan arasındaki bu bölümde 46 dakika süren seyahat süresi 25 dakikaya düşerek, konforlu seyahat imkânı sunduğunu, bu yolun bitirilmesi ile birlikte Kars’ta; 2002 yılında toplam 22 km olan Bölünmüş Yol miktarının 286 km’ye çıkmış olduğunu ve hiç olmayan Sıcak Asfalt miktarının da toplamda 398 km’ye çıkarılmış olduğunu söylediler. 

Arslan ve Kılıç, “İlimizin bütün projelerine olan himayelerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Sarıkamış-Horasan arasındaki yolun tamamının hizmete açılması nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Adil Karaismailoğlu’na, Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu’na, Kars Karayolları Bölge Müdürümüz Behçet Eren ve ekipleri ile yüklenicilere, mühendisinden işçisine emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Son Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım başta olmak üzere dünden bugüne emeği geçen; Bakanlarımız, Milletvekillerimiz ve Genel Müdürlerimiz ile her kese teşekkür ediyoruz. Milletvekilleri olarak; bitirilmesi için çok emek sarf ettiğimiz ve bölgemiz için çok önemli olan yolun kazasız belasız kullanılmasını, Hemşerilerimize ve Bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz” dediler. 

arslan-ve-kilic,-tasliguney-2-viyadugunun-tamamlanarak-acilmasi-ile-sarikamis-–-horasan-yolunun-tamaminin-bolunmus-yol-olarak-trafige-acildigini-soylediler-(1).jpegarslan-ve-kilic,-tasliguney-2-viyadugunun-tamamlanarak-acilmasi-ile-sarikamis-–-horasan-yolunun-tamaminin-bolunmus-yol-olarak-trafige-acildigini-soylediler-(2).jpegarslan-ve-kilic,-tasliguney-2-viyadugunun-tamamlanarak-acilmasi-ile-sarikamis-–-horasan-yolunun-tamaminin-bolunmus-yol-olarak-trafige-acildigini-soylediler-(3).jpegarslan-ve-kilic,-tasliguney-2-viyadugunun-tamamlanarak-acilmasi-ile-sarikamis-–-horasan-yolunun-tamaminin-bolunmus-yol-olarak-trafige-acildigini-soylediler-(4).jpegarslan-ve-kilic,-tasliguney-2-viyadugunun-tamamlanarak-acilmasi-ile-sarikamis-–-horasan-yolunun-tamaminin-bolunmus-yol-olarak-trafige-acildigini-soylediler-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.