1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arslan ve Kılıç; “Köylerin altyapısı için 41 milyon TL ödenek aktarıldı”
Arslan ve Kılıç; “Köylerin altyapısı için 41 milyon TL ödenek aktarıldı”

Arslan ve Kılıç; “Köylerin altyapısı için 41 milyon TL ödenek aktarıldı”

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof.Dr. Yunus Kılıç, “Köylerin altyapısı için 41 milyon TL ödenek aktarıldı” dedi.

A+A-

Kars milletvekilleri, 65. Hükümet Dönemi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, KÖYDES kapsamında il ve ilçe köylerinin altyapısı için kullanılmak üzere, takiplerinde olan 41 Milyon TL (Eski parayla 41 Trilyon TL) ödeneğin ilimize aktarıldığını bildirdiler. 

AK Parti iktidarıyla 2005 yılında kısa adı KÖYDES olan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi başlatıldığını, bu proje ile İl Özel İdareleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri aracılığıyla mahalli imkân ve kabiliyetlerin verimli bir şekilde kullanılması suretiyle kısa sürede KÖYDES Projesi ile kırsal altyapının önemli unsurları olan yol, su ve kanalizasyon sorunlarının aşılmasına önemli katkılarda bulunulmasının hedeflendiğini belirten Arslan ve Kılıç, sadece il ve ilçe merkezlerinde değil, tüm köylerle birlikte tüm şehir için bir kalkınma anlayışıyla hareket ettiklerini, köylerimizde yaşam kalitesinin artırılmasına dönük daima gayretle çalıştıklarını söylediler.

Arslan ve Kılıç, “Bu itibarla, sürekli takibimizde olan köylerimizin altyapı ihtiyaçlarını nazara almak suretiyle KÖYDES kapsamında il ve ilçe bazında yeterli ödeneğin tahsis edilmesi için yapmış olduğumuz görüşme ve girişimler neticesinde ilimize 41 milyon 194 bin 186 TL (eski parayla 41 Trilyon TL) ödenek aktarılmıştır. Köylerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Şimdiye kadar köylerimizin her türlü ihtiyaçları için tüm imkânları seferber ettiğimiz gibi, özellikle altyapı ihtiyaçları konusuna hassasiyetle yaklaşmaya, imkân ve kabiliyetleri seferber etmeye devam edeceğiz” dediler.

Arslan ve Kılıç, bu ödeneği karara bağlayan sayın Cumhurbaşkanına ayrıca sayın Çevre ve Şehircilik Bakanına ve Yerel Yönetimler Genel Müdürüne Kars’lı hemşerilerimiz adına teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

k-ydes-denekleri.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.