1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arslan ve Kılıç: “Kars Atıksu Projesinin ihalesi yapıldı”
Arslan ve Kılıç: “Kars Atıksu Projesinin ihalesi yapıldı”

Arslan ve Kılıç: “Kars Atıksu Projesinin ihalesi yapıldı”

Ak Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Atıksu Artıma ve Toplama Tesisinin yapımına ilişkin ihalenin daha önceki beyanatlarında belirttikleri gibi 14 Ekim 2021 tarihinde yapıldığını bildirdiler.

A+A-

Süreçle ilgili bilgi veren Arslan ve Kılıç, başından itibaren takipte oldukları Kars Atıksu Arıtma ve Toplama Tesisinin yapım işiyle ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı nezdindeki görüşmeleri ve girişimleri neticesinde, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından işin projesinin 2020 yılı içerisinde tamamlatıldığını, işin yapımının 2021 yılı yatırım programına alındığını ve Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığınca ihale için gerekli olan ödeneğin aktarılmasından sonra da ihalenin yapıldığını, 14 Ekim 2021’de gerçekleşen ve yaklaşık maliyeti 175 Milyon TL (Eski parayla 175 Trilyon) olan Kars Atıksu Artıma ve Toplama Tesisinin yapım ihalesine 10 teklif verildiğini, tekliflerin değerlendirme aşamasının en kısa sürede tamamlanıp yer teslimi yapıldıktan sonra yapımına başlanacağını belirttiler.

Kars Atıksu Arıtma ve Toplama Tesisinin, Kars şehir merkezine yaklaşık 2,5 kilometre mesafede Dereiçi Mevkisinde 54 bin 400 metrekare alan üzerinde kurulacağını söyleyen Arslan ve Kılıç, projenin amacının, Kars İline ait evsel atık suların Belediye Kanalizasyon hattı son noktalarından 17.500 metre uzunluğundaki kolektör hatları ile arıtma tesisine iletilmesi ve yapılacak tesiste arıtılarak evsel kaynaklı kirliliğin giderilip arıtılmış suyun yönetmeliklere uygun olarak Kars Çayına deşarj edilmesi olduğunu, bu sayede kanalizasyon sularının Kars çayına akması engellenerek, 47.500 hektar sulama alanına sahip Kars Barajı rezervuarında temiz suyun depolanacağını ifade ettiler.  

Arslan ve Kılıç, “Atıksu Arıtma Tesisi alanı içerisinde tesisin enerji ihtiyacının ve işletme giderlerinin karşılanması için Güneş Enerji Sistemi de kurulacaktır. Atıksu Arıtma tesisi projemizin atıksu debisi 579 lt/sn’dir. Günlük arıtılacak atıksu miktarı 50 bin m³ / gün olacaktır. Kars ilimizin 2054 yılındaki il merkez nüfusunun 140 bin 697 kişi olacağı ön görülerek tesis buna göre planlanmıştır” dediler.

Kars için çok önem arz eden bu tesise himayelerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, yakın ilgileri ve destekleri için Tarım ve Orman Bakanı’na, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı’na ve DSİ Genel Müdürü’ne Karslılar adına teşekkür eden Arslan ve Kılıç, tesisin bitimine kadar yakın takipte olacaklarını ve şimdiden şehrimize hayırlı olması dileğinde bulundular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.