1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arslan ve Kılıç: Hastane ihalemiz yapıldı
Arslan ve Kılıç: Hastane ihalemiz yapıldı

Arslan ve Kılıç: Hastane ihalemiz yapıldı

Arslan ve Kılıç, 500 Yataklı Devlet Hastanesi Yapım İşi İhalesinin yeniden yapıldığını söyledi.

A+A-

Kars Milletvekilleri, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, uzun zamandır yakın takiplerinde olan Kars 500 Yataklı Devlet Hastanesi Yapım İşi İhalesinin güncel fiyatla 9 Eylül 2022 de yeniden yapıldığını bildirdiler.

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin KOCA’yı ziyaret edip Kars’taki sağlık yatırımlarını ve devam eden projeleri görüştüklerini belirten Arslan ve Kılıç, “500 Yataklı Kars Devlet Hastanesi Yapım İşi en son 28 Mart 2022 tarihinde ihale edilmiş, uygun teklif gelmediği için ihale iptal edilmiş, güncellenen ihale dosyası ile 9 Eylül 2022 tarihinde yeniden ihalesi yapılmış ve teklifler alınmıştır. Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’dan alınan tekliflerin değerlendirme sürecinin çok kısa sürede sonuçlanacağı müjdesini aldık” dediler.

Kars’ta yapılacak 500 yataklı Devlet Hastanesinin sağlık turizminin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacağını söyleyen Arslan ve Kılıç, 500 yataklı Kars Devlet Hastanesinin 141 bin metre kare kapalı alana sahip olacağını, 107 yoğun bakım ünitesi, 30 bay, 30 bayan, 12'si çocuk olmak üzere toplam 72 adet müşahede yatağı olacağını, ayrıca Helikopter pisti ve 450 araçlık kapalı otoparkın bulunacağını ve dolayısıyla tam donanımlı olarak inşa edilecek modern devlet hastanesinin Kars’ta sağlık altyapı kapasitesini önemli ölçüde artıracağı, hemşerilerimizin ve bölge insanımızın daha kaliteli ve kapsamlı sağlık hizmetlerine daha hızlı erişimini sağlama noktasında büyük katkıları olacağını ifade ettiler.    

500 Yataklı Kars Devlet Hastanesinin Yapım İşi için Sağlık Bakanlığı nezdinde adeta mekik dokuduklarını sözlerine ekleyen Arslan ve Kılıç, Kars’ımıza olan himayeleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, yakın ilgilerinden dolayı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya Kars halkı adına teşekkür ettiler. Şimdiden Serhat şehrimize hayırlı olması dileğinde bulundular.

arslan-ve-kilic-hastane-ihalemiz-yapildi-(2).jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.