1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arslan ve Kılıç: "Atıksu Arıtma Tesisi yapım sözleşmesi imzalandı"
Arslan ve Kılıç: "Atıksu Arıtma Tesisi yapım sözleşmesi imzalandı"

Arslan ve Kılıç: "Atıksu Arıtma Tesisi yapım sözleşmesi imzalandı"

Arslan ve Kılıç, Kars Atıksu Arıtma Tesisi Yapım İşi sözleşmesinin imzalandığını bildirdiler.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars Milletvekilleri, 65. Hükümet Dönemi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, güncel bedelle 28.12.2022 tarihinde ihalesi yapılan Kars Atıksu Arıtma Tesisi Yapım İşi sözleşmesinin imzalandığını bildirdiler.

Arslan ve Kılıç yaptıkları açıklamada, “İlimizin önemli bir problemini bertaraf edecek olan Kars İli Atıksu Arıtma Tesisimizin yapımı için yeniden teklifler alınmış, güncellenen 493.906.049,00 TL bedelle ihalesi yapılmış ve müteahhit firma ile sözleşme imzalanmıştır” dediler.

Biyolojik arıtma tesisi olan bu proje ile; 17,49 km’lik kollektör hattı ve arıtma tesisi inşaatına başlanılacağını ve tesisin faaliyete geçmesiyle Kars İlinin 2054 yılı nüfusuna göre hesaplanan 50.000 m³/gün evsel atık suların arıtılmasının sağlanacağını söyleyen ve ilimize hayırlı olması dileğinde bulunan Arslan ve Kılıç, Kars’a olan himayelerinden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, yakın ilgileri ve desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye ve DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’ya Kars halkı adına teşekkür ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.