1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arpaçay’da sokak hayvanları kısırlaştırılıyor
Arpaçay’da sokak hayvanları kısırlaştırılıyor

Arpaçay’da sokak hayvanları kısırlaştırılıyor

Arpaçay Belediyesi ile Kars Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği arasında imzalanan protokolle, ilçedeki sokak hayvanları kısırlaştırılıyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Yıllardır Kars il merkezi ve diğer ilçeler ile birlikte, Arpaçay ilçesinde de özellikle sokak köpeklerinin sayısı her geçen gün kontrolüz bir şekilde artmaya devam ediyor. Sık sık yerel ve ulusal basında da gündeme gelen sokak hayvanlarının sayısının artmasının önünde geçilmesi için Kars’ın Arpaçay ilçesinde harekete geçildi.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ile Almanya Orman Meleği Derneği’nin katkılarıyla, Arpaçay Belediyesi ile Kars Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği arasında imzalanan protokolle, Arpaçay’da sokak köpeklerinin kısırlaştırma ameliyatları yapıldı.

Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, kırlaştırma çalışmalarının hayvansever gönüllülerden Fatma Çiftçibaşı’nın organizasyonuyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Kısırlaştırma çalışmalarının Kars Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği veteriner hekimleri tarafından yapıldığını da belirten Başkan Altay, sokak hayvanlarının kontrolüz bir şekilde artmasına çözüm bulmak amacıyla kısırlaştırma çalışmalarının yapıldığına dikkat çekti.

Kısırlaştırma çalışmaları ile sokak köpeklerinin aşırı şekilde üremesinin önlendiği gibi saldırganlıklarının da azaltıldığına vurgu yapan Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, emeği geçen her kese teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.