1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arpaçay'da, “Kuyucuk Kuş Cenneti Göl Festivali”
Arpaçay'da, “Kuyucuk Kuş Cenneti Göl Festivali”

Arpaçay'da, “Kuyucuk Kuş Cenneti Göl Festivali”

Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk Köyü’nde bu yıl 8. düzenlenen Kuyucuk Kuş Cenneti Göl Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

ERCÜMENT DAŞDELEN / Kars Medyası

Arpaçay Kaymakamlığının katkılarıyla ve Kuyucuk Köyü Muhtarlığı ile Kuyucuk Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen festivale İl dışından ve Kars’tan gelen konuklara göl çevresi gezdirilerek eşsiz doğanın ve göl içerisinde bulunan bir çok kuş çeşidine ev sahipliği yapan göl gezdirildi ve tanıtıldı.

Kuyucuk Gölü kuş gözlem noktasında başlanan festival boyunca Türkiye’nin 13. Ramsar alanı olan ve 232 kuş türüne ev sahipliği yapan Kuyucuk Gölüne gelen konuklara göl çevresinde yürüyüş ve kuşların gözlemi yaptırıldı.

Festivalde konuşan Arpaçay Kaymakamı Mustafa Uğur Özerden; Doğanın kültürümüzde önemli yeri olduğunu belirterek, “Burada gölün bu eşsiz doğal güzelliği ön plana çıkarmak ve tanıtımını yaparak dikkatleri çekmek, dışarıdan gelecek yerli ve yabancı turistlerin burayı görmelerini sağlamak için daha çok tanıtımının yapılmasını sağlamalıyız. Gölün korumasını yaparak geliştirilmesi ve gelecek yıllara iyi bir şekilde bırakmalıyız. Dışarıdan gelecek misafirlere Kuyucuk Köyü sakinleri Coğrafyamızı en güzel şekilde tanıtımının yapılmasını turizm’e kazandırılması ve gölün birçok kişi tarafından görülmesi sağlanmalıdır” dedi.

Kaymakam Özerden, yerli ve yabancı turistlerin bu eşsiz doğayı görmelerini ve yöresel köy yemeklerini tatmalarını tavsiye ederek, Festivale şehir dışından ve Kars’tan gelerek katılan vatandaşlara teşekkür etti.   

Konuşmaların ardından programda Kuyucuk Köyü Doğa ve Turizm Merkezinde yapılan etkinlikte yöresel ikramlar sunuldu.

Festivale katılanlar yöresel müzik eşliğinde halay çekti ve oyun havaları eşliğinde gönüllerince eğlenerek hoşça bir vakit geçirdiler.

Programa, Arpaçay Kaymakamı Mustafa Uğur Özerden’in yanı sıra İlçe Belediye Başkanı Erçetin Altay, Doğa Koruma ve Milli Parklar 13. Bölge Müdürü Okan Gün, İl Genel Meclis Üyeleri Cengiz Çobanoğlu ve Nedi Ekinci, İlçe Kurum Amirleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kars Şube Müdürü Resul Gök, Arpaçay Köyleri Dernekleri Konfederasyon Başkanı Oruç Oymak, Arpaçay Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Baştimar, Arpaçay Kuyucuk Köyü Dernek Başkanı Medet Aydın, Köy Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.