1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arkadaşları tatilde onlar derste
Arkadaşları tatilde onlar derste

Arkadaşları tatilde onlar derste

Uludağ Üniversitesi öğrencileri örnek bir projeye imza attı. Türkiye'nin çeşitli illerinden eğitim için Bursa'ya gelen gençler, gönüllü olarak köy çocuklarını sınavlara hazırlıyor.

A+A-

Hafta sonları akranları tatil yaparken köy köy dolaşan üniversiteli gençler, dershaneye gitme imkânı olmayan çocuklara matematik ve geometri dersi veriyor. Sevecen tavırlarıyla köylülerin gönlünde taht kuran gençler, şehirlerarası dostluğun da artmasına vesile oluyor.

 

Uludağ Üniversitesi Matematik Topluluğu (UMAT) üyesi Diyarbakır, Gaziantep, Batman, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ, Edirne, Hakkâri ve Karslı gençler, köy çocuklarının eğitimi için örnek bir projeyi hayata geçirdi. Fedakâr üniversiteliler, "UMAT ile Gülümseyen Gelecek" adını verdikleri projeyle Bursa'nın Keles ilçesine bağlı dağ köylerindeki ilköğretim okulu öğrencilerine ücretsiz matematik ve geometri dersi anlatıyor. Hafta sonlarında Keles ilçe merkeziyle Epçeler, Pınarcık, Dağdibi, Sorgun ve Baraklı köylerine giden gençler, öğrencilerin ufkunu da açtı.

 

UMAT Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Tekcan, hafta sonlarında dağ köylerindeki 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerine gönüllü olarak ders verdiklerini kaydetti.

 

UMAT üyesi 85 öğrencinin katıldığı proje kapsamında 4 merkezde eğitim verdiklerini anlatan Tekcan, "Öğrencilerimiz böyle bir projeyle geldiklerinde çok mutlu olduk. Sadece bir köyde başlamıştık. Ancak şimdi üç köy ve Keles'te ders veriyoruz. 250 öğrenciye matematik ve geometri dersi anlatıyoruz. Önümüzdeki sene fizik, kimya ve biyoloji dersleri de vermeyi planlıyoruz. Çünkü o bölgede çocukların daha fazla okumasını istiyoruz. Öğrencilerin hem okullarındaki derslerine takviye yapmış oluyoruz hem de onları SBS'ye hazırlıyoruz." dedi.

 

Doç. Dr. Tekcan, projede görev yapmak için 90 öğrencinin de kendilerine müracaat ettiğini kaydetti.

 

UMAT Başkanı ve matematik bölümü 3. sınıf öğrencisi Birce Aydın ise okumak istemelerine rağmen imkân bulamayan çocuklar için yollara düştüklerini dile getiriyor. Aydın, bir köy okuluna yardım yapmakla başlayan projenin, kısa sürede bu aşamaya geldiğine işaret ediyor. Matematik bölümü öğrencileri olarak amaçlarının çocuklara hem matematik ve geometri derslerini sevdirmek olduğunu vurgulayan Aydın, projeyle 15 haftalık sürede 720 saat ders vereceklerini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.