1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arılarla dans...
Arılarla dans...

Arılarla dans...

Kars'ın Selim ilçesi Kamışlı köyünde yaşayan Şeref Aslan Loloğlu, oğul verdikten sonra kaçmaya çalışan ana arıyı eliyle yakalarken koluna arılar toplandı...

A+A-

Selim'in Kamışlı köyünde yaklaşık 20 yıldır arıcılık yapan Şeref Aslan Loloğlu, bir kovanda oğul veren ana arıyı yakalamaya çalıştı. Ana arıyı eline alan Loloğlu, diğer arıları süpürgenin etrafında toplamaya çalıştı. Süpürgenin tepesini konmayan arılar bir anda Loloğlu'nun kolunda toplandılar. Kolundaki arılara rağmen üzüm yiyen Loloğlu, 350 arıyı kovana yönlendirerek içeriye girmelerini sağladı.

 

Arıcılığı çok sevdiğini yaptığını anlatan Loloğlu, "Ana arının verdiği oğul arı rüzgarlı havada sağa sola kaçmaya başladı. Süpürgeyi tutarak konmasını sağlamaya çalıştım ama olmadı. Daha sonra ana arıyı elime aldıktan sonra yeni arıyı kovana getirmeyi başardım" dedi.

 

Dikkatli olunmaması halinde arının iğnesini batırabileceğini kaydeden Loloğlu, "Yılların verdiği tecrübeyle arıları toplarken dahi üzüm yiyebiliyorum. Arının dilinden anlar ve korkmazsan iğnesini batırmaz. Ama yine de kovana bıraktığım arılardan bir tanesi iğnesini koluma batırmasından kurtulamadım" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.