1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ardahan Kars'tan Ayrılarak Barosu’na kavuştu
Ardahan Kars'tan Ayrılarak Barosu’na kavuştu

Ardahan Kars'tan Ayrılarak Barosu’na kavuştu

İlk başkan Avukat Osman Nuri Yıldız oldu.

A+A-

ERCÜMENT DAŞDELEN

Türkiye’deki baro sayısı 80’e yükseldi
Ardahan Barosu ilk Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel Kurul’da avukatlar Murat Yolcu ve Osman Nuri Yıldız başkanlık için yarıştı. Son ana kadar nefes nefese geçen seçim sonucunda Yıldız, iki oy farkla baronun ilk başkanı seçildi. Ardahan’ın baro olmasıyla Türkiye’deki baro sayısı 80’e yükseldi. Ardahan’daki ilk genel kurul seçimini Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu da izledi.
Ardahan Barosu’nun kuruluşu için ilk genel kurul yapıldı. Genel Kurul’a Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu eski üyelerinden Av. Ünal Dinç, Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Ardahan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Barış Durgun, Kars Barosu Başkanı İbrahim Baştimar, Iğdır Barosu Başkanı Av. Serkan Alakan, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci ve avukatlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Divan Başkanlığı’na Av. Müzeyyen Çiftçi Yolaçan seçildi. 
Ardahan’a güvenimiz tamdır
Ardından kısa bir konuşma yapan Feyzioğlu, “6 senedir görmek için can attığımız oluyor. Serhat ilimiz. Ardahan’da baromuzu kuruyoruz. Ardahan doğudan, sınırdan Türkiye’yi aydınlatan bir güneş. Ataları işgali gördü. Ama Ardahan kurtuluşa giden yolda Milli Şura’nın kurucu unsuru oldu. Ardahanlı millet olmak nedir iyi bilir. Ardahan’a bizim güvenimiz tamdır. Baro kurulsun diye çırpınmamız bu nedenledir” dedi.
Tüm sorunların çözülmeye başladığı noktadayız
Feyzioğlu, ortak akılın farklı düşüncelerle oluşturulabileceğini ancak farklı düşüncelerin vatana hizmet noktasında buluşması gerektiğini söyledi. Feyzioğlu, “Biz Türkiye Barolar Birliği olarak Türkiye’nin önünü açacak Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni Adalet Bakanlığı ve tüm paydaşlarla hep birlikte hazırladık. Artık niyet okumak yerine hizmete odaklanmalıyız. Tüm sorunların çözülmeye başladığı noktadayız. Umudunu kaybeden bir yere varamaz. Türkiye başaracak. Ve bu başarıda artık Ardahan baromuzun da hem imzası hem mühürü olacak” ifadelerini kullandı.
Avukat Osman Nuri Yıldız ilk başkan seçildi
Ardahan Barosu’nun ilk genel kurulu çok heyecanlı bir seçime sahne oldu. Genel Kurul’da kayıtlı 45 avukattan 42’si oy kullandı. Son ana kadar adaylar başa başa yarıştı. Seçim sonucu Avukat Osman Nuri Yıldız 22 oy alırken, Avukat Murat Yolcu 20 oyda kaldı. Böylece Avukat Yıldız, Ardahan Barosu’nun ilk başkanı seçilmiş oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.