1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Anne sütü emzirme seferberliği
Anne sütü emzirme seferberliği

Anne sütü emzirme seferberliği

Kars İl Sağlık Müdürlüğü anne sütü emzirme seferberliği başlattı

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Bilindiği gibi 1 - 7 Ekim tarihleri arasında Yurt genelinde olduğu gibi Kars’ta da “Anne sütü; annenin bebeğine vereceği ilk ve en güzel hediyedir” kampanyası adıyla anne sütünün çocuklar için hayati önem taşıdığı anlatılacak.

Kars İl Sağlık Müdürlüğü, Emzirme Haftası olarak kutlanmakta olan 1-7 Ekim tarihleri arasında tüm sağlık kuruluşlarında anne sütü ve emzirme ile ilgili çalışmalar ve eğitimler yapacak.

İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Serhat Sarıkaya, Kars İl Sağlık Müdürlüğü olarak Kars merkez ve ilçelerindeki tüm hastanelerinde farkındalık yaratmak amaçlı “Anne Sütü; Annenin Bebeğine Vereceği İlk ve En Güzel Hediyedir” baskılı zıbını yeni doğum yapmış annelere Emzirme haftası boyunca hediye edeceklerini açıkladı.

Dr. Sarıkaya, bugün Saat: 10. 00’da Harakani Devlet Hastanesinde Anne Sütü Eğitimcileri tarafından stant kurularak anne sütünün öneminin anlatılacağını belirterek, amaçlarının hafta boyunca geleceğimiz olan çocuklarımızın, kendileri için en ideal besin olan anne sütü ile beslenmelerini sağlayarak sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak olduğunu bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.