1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ani susuzluktan kırılıyor
Ani susuzluktan kırılıyor

Ani susuzluktan kırılıyor

Ani'nin su sorunu 20 yıldır çözülmedi...

A+A-

Nursima ÖZONUR / Kars / DHA

ANİ Harabelerinin yanında bulunan Ocaklı köylüleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ve yanındakilere ne abdest alacak, ne de içecek bir bardak su veremedikleri için üzgün olduklarını belirterek, "20 yıldan beri içme suyu sorunumuz çözülmedi. Bu yüzden Ani'ye gelen turistlere bile bir bardak ayran veremiyoruz" dediler.

 

Kars'a 45 kilometre uzaklıkta bulunan 140 haneli Ocaklı Köyünde 1990 yılından beri içme suyu sorunu yaşanıyor. Tarihi Antik kentin hemen yanı başında olan Ocaklı Köyüne içme suyunu herkesin 5 kilometre uzaklıkta bulunan Ani deresinden eşeklerle taşıdığını anlatan 30 yaşındaki Tekin Demirkaya, "Köyümüz tarihi bir köy. Bin yıllık bir geçmişi var. Fakat 1990'dan beri içme suyu sıkıntısı yaşıyoruz. Ani harabelerini gezmeye gelen turistlere içmek için verecek bir bardak suyumuz bile yok. Onlara bu yüzden ayran veremiyoruz. Köyde 800 kişi yaşıyor. 4 binden fazla büyük ve küçükbaş hayvan var. Onlar için her gün eşeklerle içme suyu taşıyoruz" diye konuştu.

 

Evli ve 4 kız çocuğu annesi 28 yaşındaki Ayten Demirkaya ise "Köyde içme suyu pis akıyor. Küçük kızım hastalandı ve sulardan enfeksiyon kaptığı raporlarla ispatlandı. Bunu Kars Devlet Hastanesinde görebilirsiniz" dedi.

 

Köy halkından 72 yaşındaki Senem Şengül de eşiyle birlikte hasta olduğunu bildirdi. Dereden su taşımak zorunda kaldıklarını anlatan Şengül, "Cumhurbaşkanı ve Başbakan su konusunda söz vermişlerdi ama kimse bir sey yapmadı" diye yakındı.

 

Ocaklı Köyü İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi Abdullah Yenen de okuldan çıktıktan sonra eşeklere yükledikleri bidon ve güğümlerle içme suyu getirmek için dereye gittiklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.