1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Anadolu’nun ilk cumhuriyetinin kurulusunun 100. yılı paneli
Anadolu’nun ilk cumhuriyetinin kurulusunun 100. yılı paneli

Anadolu’nun ilk cumhuriyetinin kurulusunun 100. yılı paneli

Kafkas Üniversitesi, Güneybatı Kafkas Demokratik Cumhuriyetinin 100. yıl dönümü nedeniyle bir etkinlik düzenliyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Bu etkinliği AKKAV (Anadolu Kültürünü Koruma Ve Araştırma Vakfı) ile birlikte gerçekleştiren Kafkas Üniversitesi böylece önemli bir etkinliğe daha imza atarak, ev sahipliği yapacak.

Kars şehrimizin tarihinde de, Kafkasya ve Dünya tarihinde de önemli bir yeri olmasına rağmen, bu güne kadar hak ettiği ilgiyi görmeyen Kars Cumhuriyet deneyiminin en azından 100. Yılında hatırlanması oldukça önemlidir.

Çünkü bu toplantı, Ankara Kars Kalkınma Vakfı’nın 2009 da Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yılında yaptığı etkinlikten sonra yapılan ikinci önemli toplantı.

Toplantı oturum başkanı sayın Prof. Dr. Selçuk Ural yönetiminde yapılacak olup, panelistler, Doç. Dr. Nuran Aydın, Doç. Dr. Nebahat Aslan ve Dr. Muharrem Turp İle AKKAV başkanı, Araştırmacı Dr. Gültekin Erdoğan,Araştırmacı-Yazar Sezai Yazıcı ile Kafkasya Sosyal Ve Kültürel Araştırmaları Merkezi Derneğinin de başkanlığını da yapan, Tarihçi-Yazar Erkan Karagöz’ den oluşuyor.

Bütün Karslıların, özellikle Karslı aydınların ve Kars’ta öğretmenlik yapan tarih öğretmenlerinin bu panele katılarak bu önemli toplantıya destek ve güç vermesini bekleniyor.

Panel, 18 Ocak 2019 tarihinde Kafkas Üniversitesi Konferans Salonuda gerçekleştirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.