1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Altun, okul müdürlerini servisler konusunda uyardı
Altun, okul müdürlerini servisler konusunda uyardı

Altun, okul müdürlerini servisler konusunda uyardı

Kars Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Vali Türker Öksüz başkanlığında yapılan 2019 - 2020 eğitim-öğretim yılına hazırlık ve okul güvenliği değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, okul servisleri ile ilgili olarak okul müdürlerini uyardı.

A+A-

İl Jandarma Komutanlığı görevlileri, emniyet müdürü yardımcıları, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanlarının katıldığı toplantında, okul müdürlerini uyaran Müdür Altun, yönetmelik gereği okul servilerinden birinci derecede okul müdürlerinin sorumlu olduğunu hatırlattı. 

Okul müdürlerinin, öğrenci servis araçları ile şoförlerinin gerekli bilgilerini Milli Eğitim Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğüne bildirmeleri gerektiğini de belirten Altun, öğrencilerin güvenliği için son derece dikkati olunması gerektiğini söyledi.

Bu konuda okul aile birliklerin de sorumluluk sahi olduğuna dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun: “Öğrenci servis araçlarını yönetmelikte de olduğu gibi normalde okul aile birliklerinin ihale etmesi gerekiyor. Daha önce okul müdürleri ve okul aile birlikleri ihaleye girmiyordu. Şirketler ve veliler bir araya gelerek servis araçlarını belirliyorlardı. Yönetmeliğe göre servis araçlarını velilerin kendileri seçmiş olsa bile; okul müdürleri bu okul servis araçlarının öğrenci taşımaya uygun olup olmadığını kontrol etmek zorundadırlar. Bu müdürlerin yükümlülüğüdür. Bir diğer husus da, müdürler, okul servis araç şoförünün adli yöndeki durumunu, ruhsat bilgilerini ve TC numarasını kontrol etmek zorundadır. Okulunuzda öğrenci servis hizmeti verecek olan şahısların plaka numaralarını, isimlerini bizlere bildireceksiniz. Aynı şekilde okul servislerini ve şahısların bilgilerini emniyet ve jandarmaya bildirmek zorundasınız. Yani kısacası okul servislerinin denetimi okul müdürlerine aittir.

Temel eğitimdeki taşıma araçları ile ilgili olarak önemli bir sıkıntımız yok. Çünkü bir köyün öğrencilerini alıp başka bir köye taşıyoruz. Bu araçların takibi kolay oluyor. Okul müdürlerimiz sabah akşam bu araçları, gelen ve giden öğrencileri kontrol ediyor. Ama lise öğrencilerin taşınmasında bazı sıkıntılar yalanıyor. Bir servis bazı yerlerde 3 veya 4 köyden öğrenci topluyor. Bu nedenle bu okul müdürleri kontrol ve denetleme işlerini bir birine bırakırsa içinden çıkılamaz sorunlar yaşanabilir. Bu nedenle lise müdürlerimiz kendi aralarında görev dağılımı yaparken bir müdür yardımcısına mutlaka taşıma araçlarını zimmetlemesi gerekir. Bu arkadaşımız da her sabah ve akşam servis araçlarının öğrencileri alıp almadığını, evlerine bırakıp bırakmadığını kontrol etmesi gerekir. Çünkü geçmişte de olduğu gibi sözleşmesi yapılan kişi ve araçlar başka araçlarla taşıma yapabiliyor. Eğer gerekli kontroller yapılmazsa bu durumu sıkça karşınıza çıkar ve önlenemez büyük sorunlar yaşanabilir. Tüm bunların sorumluluğu bizlere ve sizlere aittir.”dedi.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.