1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Alışverişini yerel esnaftan yap”
“Alışverişini yerel esnaftan yap”

“Alışverişini yerel esnaftan yap”

Kars Bakkallar Esnaf Odası, Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de her geçen gün sayıları artan holdinglere ait süpermarketlere karşı ‘Esnafına sahip çık’ kampanyası başlattı. 

A+A-

Kars Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Murat Bakırhan vatandaşlara alışverişlerini yerel esnaftan yapmaları yönünde çağrıda bulundu. 
Son yıllarda büyük AVM ve süpermarketlerin ilçeler dahil her mahallede binlerce şube açmaları nedeniyle mahalle bakkalı ve kültürünün artık tarihe karıştığına dikkat çekti. 
Bakırhan kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kars halkına çağrıda bulunarak, “Alışverişlerini yerel esnaftan yap, esnafına sahip çık’ dedi. 
Türkiye’de esnaflık geleneği ve kültürünün dünyanın başka bir ülkesinde olmadığına vurgu yapan Kars Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Murat Bakırhan vatandaşlara, “Kimi zaman evinin anahtarını, kimi zaman çocuğunu teslim ettiğin mahalle bakkalına ve esnafına sahip çık. ‘Üzerimde yok sonra veririm’ dediğin, iyi dünde kötü günde hep selam verdiğin, gördüğünü değil lazım olanı aldığın esnafımıza sahip çıkalım. Böylece kendi geleceğimize de sahip çıkmış oluruz” şeklinde ifadelerle çağrıda bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.