1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Alican Alibeyoğlu'nun yazısına Kars Valiliği'nden açıklama geldi
Alican Alibeyoğlu'nun yazısına Kars Valiliği'nden açıklama geldi

Alican Alibeyoğlu'nun yazısına Kars Valiliği'nden açıklama geldi

​​​​​​​Serhat Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Alican Alibeyoğlu'nun kaleme aldığı "Bu Talanın Sorumlusu Kim" başlıklı yazıya Kars Valiliği'nden açıklama geldi.

A+A-

Kars Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

İlimizde yayın yapan Serhat TV’nin internet haber sitesi olan www.serhattv.com.tradresinde 03.09.2018 tarihinde Alican Alibeyoğlu’nun Aynalı Köşk olarak bilinen tescilli bina ile ilgili “Bu talanın sorumlusu kim ?”  başlığıyla yayımlanan haberi Valiliğimizce incelenmiştir.

Söz konusu haberde bahsi geçen İlimiz İstasyon Mahallesi 74 pafta 167 ada 1 parselde bulunan tescilli yapının (Aynalı Köşk) mülkiyeti Kars Belediye Başkanlığına ait olup, 2005 yılında yapılan protokol ile binanın işletme hakkı 29 yıllığına Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğine (TÜRSAB) devredilmiştir.

Tescilli yapı daha sonrasında TÜRSAB ile Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü arasında yapılan protokol ile 5 yıllığına Kafkas Üniversitesine devredilmiş ve Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarı ek hizmet binası olarak kullanılmıştır.

Tescilli yapı son olarak Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından ilimiz turizmine kazandırılması amacıyla 16 Şubat 2017 tarihinde yapılan protokol ile TÜRSAB’dan devralınmıştır. SERKA tarafından proje kapsamında onarım için gerekli projelendirme çalışmaları devam ederken söz konusu protokol 25 Aralık 2017 tarihinde TÜRSAB tarafından feshedilerek tüm haklar TÜRSAB’a devredilmiştir.

Yukardaki açıklamalardan anlaşılacağı üzere mülkiyeti Kars Belediyesinde bulunan söz konusu taşınmaz halen TÜRSAB’ın uhdesinde bulunmakta olup; haberde bahsi geçtiği üzere yaşanılan sıkıntıların önüne geçilmesi adına tüm kurumların üstüne düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmesi gerekmektedir.

Mülkiyeti Kars Belediyesinde, işletme hakkı TÜRSAB’da olan söz konusu tescilli yapının ücretsiz olarak Valiliğimize devredilmesi halinde Valiliğimizce uygun bir proje ile gerekli restorasyon çalışmaları yapılarak halkımızın hizmetine sunulacaktır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.