1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ali İhsan Alınak’tan Çözüm Odaklı Belediyecilik (1)
Ali İhsan Alınak’tan Çözüm Odaklı Belediyecilik (1)

Ali İhsan Alınak’tan Çözüm Odaklı Belediyecilik (1)

​​​​​​​Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) belediye başkanlığı için adaylık çalışmalarını sürdüren Ali ihsan Alınak, belediyecilik anlayışını ve projelerini kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

A+A-

Kars’ta ‘birlikte yaşama kültür’ünü kurumsallaştırmanın esas gayeleri olduğunu belirten Alınak, “çözüm odaklı belediyecilik ile Kars; yeniden birleşecek, güçlenecek ve ayağa kalkacak… “ dedi.

Mimar Ali ihsan Alınak, “ Kafkasya’nın en kadim şehri Serhat Kars’ın geleceğini hep birlikte planlayalım. “ dediği açıklamasında neler yapacaklarını kısaca belirtti.

Alınak’ın açıklamasında, “Kent bilimi ilkelerinin esas alınacağı, tarihsel birikimlerinin emsal kabul edildiği mimari anlayış ile kamu yararına proje tasarımlarını hep birlikte oluşturacağımız, toplumun her kesimine hitap eden, sokakları, parkları, ağaçları, yeşili ile erişilebilir bir Kars yaratacağız.

Güven içerisinde her saatte yürünebilen, aydınlık ve güvenli bir öğrenci kenti olarak Kars, bir bilim ve teknoloji merkezi olacaktır.

Doğa ve hayvan dostu olarak Kars, yüksek nitelikli binaları ile tarihsel birikimin sentezlendiği huzurlu bir kent haline dönüşecek.

Çocukların güvenliği için, park alanlarındaki donatıları doğru aydınlatmalarla destekleyerek suç oranının azalmasını sağlayacağız. Kent meydanlarının yaşanılabilir olacağı tasarımlar yaratılacaktır.

Parsel iç bahçeleri yaşam kalitesinin yükseltildiği komşuluk ilişkisinin güçlendirildiği alanlar olarak düzenlenecektir.

Daha çok yeşil alan, daha yaşanılır bir şehir hedefiyle turizm merkezi olarak Kars, sanat sokakları, kültürün cazibe merkezi olacaktır.

Trafik ve otopark sorununa çağdaş çözümler sunacağız.

Sporu teşvik edici kapalı ve açık spor alanları kurulacaktır.

Kadınların emeklerini katma değere çevirecek imkânların sunulmasıyla kadına dost bir Kars yaratacağız…

Katılımcı şeffaf, halkın tüm bileşenleriyle beraber yöneteceğimiz bir huzur merkezi olarak Kars…

Her şeyin farkındayız, sorunları biliyoruz, çözümleri biliyoruz.

Geleceğe birlikte yürümeye hazırız!

Umudun, huzurun ve mutluğun kenti Kars için hazırız!

Vicdanın sesi olarak hazırız!

Ben bir mimar olarak, örnek alınan Kars’ı birlikte yöneteceğimize inanıyorum. Ezberleri bozacak, sevgiyle mucizeler yaratacağız.” ifadeleri yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.