1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ​​​​​​​Ali Gürbüz Sadıkoğlu : “Kars’ta Toprağı Korumaya Yönelik Topyekûn Seferberlik Başlatmalıyız”
​​​​​​​Ali Gürbüz Sadıkoğlu : “Kars’ta Toprağı Korumaya Yönelik Topyekûn Seferberlik Başlatmalıyız”

​​​​​​​Ali Gürbüz Sadıkoğlu : “Kars’ta Toprağı Korumaya Yönelik Topyekûn Seferberlik Başlatmalıyız”

Başkan Ali Gürbüz Sadıkoğlu : “Toprağı Canlı Tut, Biyoçeşitliliğini Koru...”

A+A-

Kars İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Türkiye Tanıtma Platformu Kars İl Temsilcisi Ali Gürbüz Sadıkoğlu, toprağın önemine dikkat çekerek, 1 santimetre toprağın oluşumu için en az 300 yıl gerekiyor, dedi.

Toprak kaybının Türkiye için hayati bir öneme sahip olduğunun altını çizen Sadıkoğlu, Türkiye'nin 1970'li yıllarda erozyonla taşınan toprak miktarının yılda 500 milyon tonken, verimli çalışmalar sonucunda bunun yılda 140 milyon tona düşürüldüğünü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2023'e kadar bu miktarı yılda 130 milyon tonun altına düşürmeyi planladığını duyurduğunu belirtti.

KARS’TA TOPRAĞI KORUMAYA YÖNELİK TOPYEKÛN SEFERBERLİK BAŞLATMALIYIZ

Başkan Ali Gürbüz Sadıkoğlu, 5 Aralık Toprak Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi : Bugün dünyamızda tüketilen gıdanın yüzde 90’dan fazlası topraktan üretilmektedir. İnsanlık her neye sahipse hepsini toprağa borçludur. Ülkemiz bitkisel üretim noktasında önemli bir konumdadır. Topraklarımızın korunması için yapılan çalışmalar oldukça önem arz etmektedir. Kaybedilen her metrekare toprak, gelecek kuşakların yaşamının ve gıda hakkının gaspı anlamına geliyor. Bu anlamda Kars başta olmak üzere, ülkemizde toprağı korumaya yönelik topyekûn seferberlik başlatmalıyız. Çölleşme, erozyon ile mücadeleye önem vermeli, arazi tahribatın önüne geçmeliyiz. Ülke olarak, erozyonla mücadele noktasında büyük başarılara imza attığımızı gururla söyleyebiliriz. Kars’ta ve ülkemizde topraklarımızın korunması noktasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, 5 Aralık Dünya Toprak Günü'nü kutluyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.