1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Albay Kılıç uyardı: “Afgan çobanları karakola bildirin!”
Albay Kılıç uyardı: “Afgan çobanları karakola bildirin!”

Albay Kılıç uyardı: “Afgan çobanları karakola bildirin!”

Kars İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, köy muhtarlarını özellikle Afgan uyruklu çobanlar konusunda uyardı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ  

Kars İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, köy muhtarlarını özellikle Afgan uyruklu çobanlar konusunda uyardı.

Kılıç, Vali Türker Öksüz başkanlığında köy muhtarlarıyla düzenlenen, köylere hizmet götürme birliği ve olağan meclis toplantısında yaptığı uyarıda, muhtarların köylerinde tutulan başta Afgan çobanlar olmak üzere tüm çobanları merkez karakoluna bildirmesi gerektiğini söyledi.

İl Jandarma Alay Komutanı Kılıç, köy muhtarlarına yaptığı çağrıda öncelikli olarak hayvan hırsızlığı önlemek için hayvan sahiplerinin tutacakları yabancı uyruklu çobanları özenle seçmeleri ve tuttukları takdirde Merkez Jandarma Komutanlığına bildirmeleri gerektiğini açıkladı.

Yabancı uyruklu çoban çalıştırmanın yasak olduğunu da belirten Alay Komutanı Kılıç, köylerde zaman zaman büyük ve küçükbaş hayvanların çalındığını da hatırlatarak, tüm yabancı uyruklu şahısların kayıt altında olduğunu söyledi.

Hayvan hırsızlıklarının oluşmasında en önemli unsurun çobanlar olduğunu da açıklayan İl Jandarma Alay Komutanı Kılıç: “Ne yazık ki hayvan hırsızlıklarında en önemli unsur çobanlardır. Sizlerden istirhamımız, köyünüze gelen ve çalıştırmak için tuttuğunuz çobanları mutlaka karakola bildirin. Iğdır’dan getirilen bir çoban daha dün çobanlık yaptığı hayvanları önün katıp götürdü. Şükürler olsun ki bulduk. Köylüler hiç tanımadıkları bir çobanı tutup sorup soruşturmadan ve bize haber vermeden hayvanlarını ona teslim ediyorlar. Daha sonra başta hırsızlık olmak üzere birçok sorun yaşanıyor. Bildiğiniz gibi yabancı uyruklu şahısları çalıştırmak suçtur. Ama bizler vatandaşlarımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Fakat köylülerimiz hiçbir araştırma yapmadan tüm servetleri olan hayvanlarını bir yabancı uyruklu kişiye emanet ediyorlar. Bu nedenle tutacağınız tüm çobanları karakola bildirin. Bize bildirmeniz durumunda özellikle yabancı uyruklu şahısların bizlerde kayıtları var ve onları kontrol altında tutuyoruz. Bu sorunun ve özelikle hayvan hırsızlıklarını sıfıra çekeceğiz. Bunun içinde özellikle siz muhtarlarımızın desteğine ihtiyacımız var.”dedi.

Vali Türker Öksüz’ün başkanlık ettiği toplantıya vali yardımcısı Serdar Demirhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Yiğit, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, il genel meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

albay-kilic-uyardi-“afgan-cobanlari-karakola-bildirin!”-(1).jpgalbay-kilic-uyardi-“afgan-cobanlari-karakola-bildirin!”-(5).jpgalbay-kilic-uyardi-“afgan-cobanlari-karakola-bildirin!”-(16).jpgalbay-kilic-uyardi-“afgan-cobanlari-karakola-bildirin!”-(13).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.