1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Alaca: “Bu saldırı Türkiye demokrasisine yapılmıştır.”
Alaca: “Bu saldırı Türkiye demokrasisine yapılmıştır.”

Alaca: “Bu saldırı Türkiye demokrasisine yapılmıştır.”

HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anli ile HDP’li Kars Belediye eski Başkan Yardımcı Şevin Alaca, partilerinin İzmir İl Başkanlığına yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ – Volkan KARABAĞ

Başkan Anli, Kars Belediyesine kayyum atanmasının ardından tutuklanarak cezaevine onulan ve geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan Kars Belediye eski Başkan Yardımcı Şevin Alaca ile birlikte Kars İl Başkanlığında partililer ile bir araya geldi.

Serbest bırakıldıktan sonra ilk kez Kars’a gelen Alaca ile birlikte basın açıklamasında bulunan HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anli, İzmir’de partililerinin il binasına yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Anli açıklamasında, bütün kirli saldırılara rağmen, Türkiye halklarına barış, huzur, sevgi ve kardeşçe bir arada yaşamı sağlayacaklarına dikkat çekerek, “Uzunca süredir iktidar dahil bir kesim tarafından partimizin hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı kişilerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu yaşanan bu üzücü olayın faili ya da faillerinin iyi araştırılıp ortaya çıkarılmasını istiyoruz.

Önünde polis noktası kurulan, içeri girip çıkan Kürt gençlerinin her adımının izlendiği HDP İzmir İl binasına faşist bir saldırı gerçekleşti ve HDP emekçisi, yoldaşımız Deniz Poyraz katledildi. Elini kolunu sallayarak il binamızı basan, çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Yapılan haince silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren parti çalışanımız Deniz Poyraz’a Allah’ta rahmet, ailesi ile yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dileriz. HDP’nin kapatılması veya yöneticilerinin cezalandırma yöntemlerini aramayı bırakıp, mafyanın, çetelerinin arkasındaki güçleri ortaya çıkarma görevinizi yerine getirin. Saldırganın sosyal medya paylaşımlarında nefret dili kullandığı ve saldırı planladığı açıkça görülebiliyor. Yine saldırganın silah ile çekilmiş fotoğrafları bizlere bu saldırının arkasındaki kirli elleri gösteriyor. Kurdukları nefret diliyle, her gün HDP’ye dönük operasyonlarıyla, toplumu ayrıştıran her kesimi bu nefret dilini bırakmaya çağırıyoruz. Bu karanlıktan örgütlülük ve dayanışmayla çıkacağız. Bu karanlığı yırtıp atacağız! Türkiye halklarının demokratik ve ortak yaşama olan inancını kimsenin ayrıştırmasına asla izin vermeyeceğiz. Bütün bu kirli saldırılara rağmen, Türkiye halklarına barış, huzur, sevgi ve kardeşçe bir arada yaşamı sağlayacağız. Biz katillere hiçbir zaman boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz. Ve Deniz Poyraz’ın annesinin dediği üzere bu saldırılara karşı; “Kürt halkı hep ayaktadır hep ayakta olacak benim Deniz’im gitti bin Deniz gelecek, baş eğmeyeceğiz” dedi.

ALACA: “HER ZAMAN BARIŞ DİLİNİ KULLANDIK”

Başkan Anli’nin ardından partilere ve gazetecilere açıklamada bulunan Kars Eski Belediye Başkan Yardımcı Şevin Alaca da, gerçekleştirilen saldırının HDP’ye değil, Türkiye Demokrasisine yapıldığını söyledi.

HDP’nin Türkiye’nin 3’üncü partisi değil gerçek muhalefet partisi olduğunu da belirten Alaca, “Hepimizi çok derinden sarsan olay bizlerin bulunmuş noktayı bir kez daha göstermiş oldu. Ben Deniz Poyraz arkadaşımızın anısı önünde saygıyla eğiliyorum, kendisine rahmet diliyorum. Hakların Demokratik Partisine de başsağlığı diliyorum. Bu bizim yıllardır aslında karşı karşıya kaldığımız saldırılardan biridir. Biz her zaman barış dilini kullandık, demokratik siyasetten yana olduğumuz her zaman açık bir şekilde ifade ettik. Ancak karşısında hep katledildik, cezaevlerinde atıldık. Kars'ta da böyle bir süreç gelişti. Ben bütün arkadaşlarıma tekrar geçmiş olsun diliyorum. Bu birlikteliği ve heyecanı Kars’a seçim öncesinde ilk geldiğimiz anda da hissetmiştim. O benim için çok önemliydi ve güç vermişti. Hep birlikte omuz omuza emek vererek, kendinizden, ailemizden ve birçok şeyden feragat ederek şehrimiz için bir seçim çalışması yürüttük. 31 Mart'ta da bunu büyük bir zaferle taçlandırdık. Kars halkına kendimizi anlattık, partimizi anlattık, neler yapmak istediğinizi anlattık ve bize bir şans vermelerini istedik. Kars halkında teveccühünü bizden yana kullandı. Çünkü Kars uzun yıllar çok büyük haksızlıklara uğramıştı. Bizler de bu haksızlıkların ve talanın yıkıntıları arasında Kars’a hizmet etmeye çalıştık ve layık olduğu hizmeti vermek için özveri ile çalıştık. Özellikle partimizin yerel yönetimler politikalarında kesin bir şekilde ifade etmiş olduğu gibi şeffaf belediyecilik ve şeffaf yönetimini ben inanıyorum ki Karsımıza göstermiş olduk. Karsımızdan olsun ya da olmasın, farklı partilere gönül vermiş olan insanlara da eşit hizmet vermeye çalıştık. Kars bizim kentimiz, köklerimiz buradadır. Burada en iyi şekilde hizmet etmek için her zaman ve her türlü göreve hazırız. Belediye el konuldu. Burada asıl haksızlığa uğrayan Kars halk oldu. Demokratik siyasete inandığımız için seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiği konusunda ısrarcıyız. Dolayısıyla milyonlarca insanın oyunu almış Türkiye’nin 3. büyük partisi olan, hatta Türkiye'nin ana muhalefet partisi olan Halkların Demokratik Partisine yapılan baskılar ve soykırım operasyonlarının kabul edilebilir bir yanının olmaması gerekiyor. Dün yapılan saldırıda HDP yönelik yapılmıştır ama bu saldırı aslında Türkiye demokrasisine karşı yapılmıştır. Dolayısıyla bunlara hep birlikte, omuz omuza itiraz etmek ve sesimizi yükseltmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.