1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Akyaka şeker pancarı çiftçilerinden "usulsüz kiralama" iddiası
Akyaka şeker pancarı çiftçilerinden "usulsüz kiralama" iddiası

Akyaka şeker pancarı çiftçilerinden "usulsüz kiralama" iddiası

Kars’ın Akyaka ilçesindeki şeker pancarı çiftçileri, Devlet Su İşleri sulama kanalı yakınlarındaki devlete ait arazilerin ihalesiz ve usulsüz bir şekilde Karslı olmayan müteahhitlere verildiğini iddia ettiler.

A+A-

Kars Valisi Türker Öksüz’den yardım isteyen çiftçiler, konunun aydınlığa kavuşmasını talep ederek, tek umudumuz Vali Türker Öksüz’dür, nereye gittiysek yanıt alamadık, dediler.

Türkiye – Ermenistan sınırındaki pancarı çiftçileri bu durumdan rahatsızlıklarını dile getirerek şunları belirttiler : “Devletimizin bir arazisi kiraya verilip ve pancar ekilecekse, ilk önce ihaleye çıkarılır. İhale olmasa burada ikamet eden, sınırı bekleyen pancar çiftçilerine teklif edilir ve sözleşme yapılır. Kars Şeker Fabrikası da dahil olmak üzere bir çok kuruma gittik, işin aslını araştırmaya çalıştık ve bir sonuç alamadık. Sulama kanallarının yanındaki araziler pancar ekimi için Karslı olmayan yabancı müteahhitlere tahsis edildiği söylendi. Ve bizlere “konuyu karıştırmamamız” gerektiği bildirildi. Burada karıştırılmayacak bir konu yok, kime nasıl ve ne şekilde verilmiş, biz sadece bunu öğrenmek istiyoruz. Bu yabancı güçler, kendi hakları ile bu arazileri almışlarsa biz de konuyu karıştırmayız, ama birileri peşkeş çekmişse konuyu Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a kadar iletiriz. Kars Şeker Fabrikası konuyu Kars Devlet Su İşleri’ne, Devlet Su İşleri, Kafkas Üniversitesi’ne, Üniversite, bizimle alakası yok, hazineye derken, geçiştiriliyoruz. Kars’ta her zaman çiftçinin yanında olan bir tek Kars Valisi Türker Öksüz’e güveniyoruz ve sayın Valimizden konuyu araştırmasını talep ediyoruz. Eğer ki haksız ve usulsüz bir tahsis varsa da konuyu Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’na taşıyarak suç duyurusunda bulunup, cezalandırılmalarını talep edeceğiz. ”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.