1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aktif İş Kadınları Toplandı
Aktif İş Kadınları Toplandı

Aktif İş Kadınları Toplandı

Aktif İş Kadınları Derneği Kars Şubesi’nin Uyguladığı ‘Sivil Toplum Faaliyetleriyle Kadınların Sosyal Hayata Katılımı’ Projesi’nin Açılış Toplantısı Kars’ta Gerçekleştirildi...

A+A-

"Avrupa Birliği (AB)’nin finansmanı ile Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında Aktif İş Kadınları Derneği Kars Şubesi’nin uygulamakta olduğu ‘Sivil Toplum Faaliyetleriyle Kadınların Sosyal Hayata Katılımı’ projesinin açılış toplantısı Sİmer Otel’de gerçekleştirildi.

Aktif İşkadınları Derneği ile Belediye Başkanlığı’nda ortaklığında Kars’ta yürütülecek ve 1 yıl sürecek, ‘Türkiye de Azgelişmiş Bölgelerde Kadınların ve Kadın STK ların Güçlendirilmesi Hibe Programı’ kapsamında Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, 93.953 avro bütçesi ile gerçekleştirilecek projenin açılış toplantısına katılan Aktif İşkadınları Derneği Başkanı Aynur Bilgin, projenin hayat geçirilmesiyle birlikte Karslı kadınlar açısından ayrıcalık oluşturulacağını söyledi.

Bilgin; “Proje sosyo-ekonomik hayata katılımın önündeki engellerin en önemlilerinden olan eğitim, mesleki nitelik, bilinç-farkındalık, medeni cesaret, medeni hak bilinci eksikliğini giderici faaliyetlerin yanı sıra kadınlara yönelik STK yapılarının ve faaliyetlerinin güçlendirilmesine yönelik faaliyetleri içermektedir. Bu çerçevede öncelikle belirli sayılarda kadına haklarına ilişkin bilgileri içeren güçlendirme eğitimleri düzenlenecek, daha sonra ise başta ortaklar olmak üzere yerel kamu kurumları personeline yönelik bilinç artırıcı faaliyetler yürütülecektir. Ayrıca Kars ilinde genel anlamda farkındalık artışına katkı sağlayacak tanıtım faaliyetleri yürütülecektir” dedi.

20 KADINA BEBEK BAKIMI MESLEKİ EĞİTİM PROĞRAMI DÜZENLENECEK

20 kadına bebek bakımı alanında mesleki eğitim programı düzenlenerek “istihdam edilebilirliklerinin yükseltileceğine dikkat çeken Aktif İş Kadınları Derneği Başkanı Aynur Bilgin; “Kars ilinde hedef grup içinde yer alan 20 kadına Bebek Bakımı alanında mesleki eğitim programı düzenlenerek “istihdam edilebilirlikleri yükseltilecektir.” Proje; “Bebek Bakıcılığı” mesleki eğitim programının yanında “Güçlendirme Eğitimleri” ve farkındalık artırıcı seminer ve toplantılarda bilgi-birikimiyle katkı sağlanacak. Çalışmaların yerinden sağlıklı bir şekilde sunulması ve proje sonrasında sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla da AKİKAD’ın Kars’da açmış olduğu şubesinin kurumsal kapasiteleri artırılacaktır. Tüm bu çalışmalar yapılırken öncelikli hedef grup olan kadınların düzenlenecek eğitim, mesleki eğitimlere, seminer ve toplantılara gelmelerine yardımcı olmak üzere bakım hizmetleri Proje kapsamında sunulacaktır” diye konuştu.

Dernek Başkanı Aynur Bilgin, daha sonra şunları söyledi:

“Proje’nin öncelikli hedef grupları; sosyal ve ekonomik hayata yeterince katılamayan, hakları ve kendisine sunulan, sunulması gereken hizmetler konusunda yeterli bilgisi olmayan, bilgisi olsa bile söz konusu hizmetlere erişim imkanı olmayan Kars kadınları, ikincil hedefi ise başta erkekler olmak üzere- tüm Kars kamuoyudur. Dört grup halinde toplam 120 kadın Güçlendirme ve Aile Planlaması Eğitiminden, 20 kadın ise mesleki eğitimden yararlanacaktır. Kars Belediyesi ve Valilik personeline yönelik verilecek seminerler yoluyla kadınlara yönelik hizmet sunum kalitesi ve personeldeki bilinç düzeyi artırılacaktır. Projeye ilişkin hazırlanacak tanıtım materyalleri ile Kars kamuoyunun bilinç düzeyi artırılacaktır. Ayrıca Proje açılış ve kapanışında yapılacak ve başta Valilik, Belediye ve Üniversite olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere Kars kanaat önderlerinin katılımının sağlanacağı toplantılarla Projeye ilişkin genel kamuoyu oluşturulacaktır. Özellikle kapanış Çalıştay tarzı planlanan kapanış toplantısı ile konuya ilişkin Kars özelinde yapılabileceklere ilişkin genel bir yol haritası çıkarılması amaçlanmaktadır.”

Dernek Başkanı Aynur Bilgin ve dernek üyesi Ayşe Yıldız ın Ankara’dan katıldığı açılış toplantısına Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un eşi Nurhayat Bozkuş’ta kurucu üye olarak katıldı.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un eşi Nurhayat Bozkuş, yaptığı konuşmada, Projenin amacının Kars’ta yaşayan kadınların sosyo ekonomik hayat içerisinde etkin yer almasını ve farkındalık yaratacak projelerde kadınların yer almasının sağlanması olduğunu kaydetti.

Proje kapsamında 4 grup halinde toplam 120 kadın Güçlendirme ve Aile Planlaması Eğitiminden, 20 kadın ise mesleki eğitimden yararlanacak. 2 aylık eğitim süresince günlük 8 avro ödenecek proje sonunda istihdamı gerçekleştirilecek. “Bebek Bakıcılığı” eğitim projesinin yer tahsisini belediye tarafından karşılanacak. Kurs dönemi boyunca alınan günlük yevmiye ve sonrasında ki istihdamı ile kadın kursiyerlere destek sağlanacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.