1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Akhmed Akhmedov Mest Etti
Akhmed Akhmedov Mest Etti

Akhmed Akhmedov Mest Etti

Rusya Federasyonu Devlet Senfoni Orkestrası Devlet Sanatçısı Türk kökenli Akhmed Akhmedov Türkçe şarkılarla dinleyenleri adeta mest etti.

A+A-

Kars Emniyet Müdürlüğü’nün, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 165. yıldönümü nedeniyle düzenlediği etkinlikler kapsamında sahne alan Rusya Federasyonu Devlet Senfoni Orkestrası Devlet Sanatçısı Türk kökenli Akhmed Akhmedov Türkçe şarkılarla dinleyenleri adeta mest etti.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu’ndaki konserine başlamadan önce kendisini tanıtan Akhmed Akhmedov, Kars’a ilk kez geldiğini ve bundan da çok memnun olduğunu söyledi. Kendisinin Türk kökenli Rusya vatandaşı olduğunu ifade etti. Aynı zamanda da Rusya Türkiye Diyalog Vakfı Genel Başkanlığı ve Rusya Türkiye Diyaspora Başkanı da olan Akhmed Akhmedov, önemli mesajlar verdi.

Kafkas Kartalı Şeyh Şamil’in, “Kişiye sorsan kimsin diye hüviyetini gösterir, millete sorsan kimsin diye tarihini gösterir, sanatını gösterir” sözlerine hatırlatan Akhmed Akhmedov, “Bizim Türk Milletinin tüm Dünyaya gösterecek, tarihi, sanatı ve geçmişi vardır. Ben Rusya Federasyonu Devlet Senfoni Orkestrasında Türkçe söyleyerek Devlet sanatçısı ünvanı aldım. Tarihimizi hiçbir zaman saklamıyorum. Büyük bir Osmanlı hayranıyım. Onun için de Hürrem Sultan eserimle konserime başlayacağım.” dedi.

12 Mayıs’ta Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev Türkiye’ye gelecek. Artık vizeler kalkacak ve daha da yakın olacağız. Rusya’da yaşayan 35 milyon Müslüman Türk daha yakın bir temasta bulunacak. Bu konuda Devlet Bakanı Sayın Faruk Çelik’e de yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Geçenlerde Sayın Başkanımızla da görüştüm. Sanat alanında da girişimlerimiz olacak” diye konuştu.

Akhmed Akhmedov konserinde de en çok Türkçe eserlere yer verdi. Kendi besteleri olan “Hürrem Sultan” ve “Ben Şehit Anasıyım” türküleri izleyenleri duygulandırdı. Hareketli eserlere de yer veren Akhmed Akhmedov’un sahne performansı herkesi büyüledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler