1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Akademik Kariyer için Etkili Adım
Akademik Kariyer için Etkili Adım

Akademik Kariyer için Etkili Adım

Eğitim hayatı, ilerleyen dönem için oldukça önemlidir.

A+A-

Akademik Kariyer için Etkili Adım

Eğitim hayatı, ilerleyen dönem için oldukça önemlidir. Çünkü alınacak olan eğitim ne kadar iyi olursa, ilerleyen dönemlerde iş ve akademik anlamda yapılacak olan kariyer de o denli başarılı olacaktır. Son zamanlarda ise artık pek çok öğrenci, yurtdışında yüksek lisans eğitimi ile alakalı araştırmalarına hız kesmeden devam ediyorlar. Daha önceki dönemlerde bu konuda uluslar arası öğrencilere eğitim veren üniversite sayısı az olsa da şimdilerde artık konu ile alakalı değişimler ortaya çıkmaya başlamış durumda. Böylece artık insanlar üniversite eğitiminden sonra pek çok farklı ülkede yer alan yüksek lisans programlarından bir tanesine kayıt olabiliyorlar. Bu aşamada Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık bünyesinde yer alan danışmanlar öğrencilere en iyisini vermeye devam ediyor.  Yurtdışında mba programları için bu sayfayı inceleyiniz: https://www.academix.com.tr/yurtdisinda-master-mba

Amerika’da Yüksek Lisans

Öğrencilerin Amerika’da yüksek lisans eğitimi almalarındaki en büyük etkenlerin başında, buradaki üniversite sayısının fazla olması gelmektedir. Böylelikle alınacak olan eğitim yelpazesi de son derece geniştir. Burada alınacak olan yüksek lisans eğitimi Eylül ve Ocak aylarında başlamaktadır. Aynı zamanda bölüme ve üniversiteye bağlı olarak da gerekli koşulların sağlanması ile beraber Haziran döneminde de öğrenciler ders almaktadır. Ülkede yüksek lisans eğitimi 2 yıl sürmektedir. Bu aşamada öğrenciler birbirinden farklı bölümlerde yer alan eğitimler arasından seçimlerini diledikleri gibi yapabileceklerdir. Bu sayfayı inceleyebilirsini: https://www.academix.com.tr/yurtdisinda-master-mba/amerikada-master

İngiltere’de Yüksek Lisans Eğitimi

Gerek kariyer gerekse eğitim hayatı ile alakalı ciddi anlamda adımlar atmak isteyenler, İngiltere’de yüksek lisans başvurusu sonrasında aradıkları sonuçları elde etmeyi başarıyorlar. İngiltere içerisinde yer alan üniversitelerdeki yüksek lisans eğitimi esnasında ciddi anlamda yüksek standartlarda gerekli eğitimler verilmektedir. Aynı zamanda burada eğitim alınmasından sonra öğrencilere aynı zamanda çalışma izninin verilmesi de yine ülkenin popüler hale gelmesini sağlamaktadır. İngiltere’deki yüksek lisans eğitimi araştırması yapılırken de görülebileceği üzere süre genel olarak 1 yıldır.

Bununla beraber research olarak tanımlanan araştırmalara yönelik programlarda ise eğitim süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir. İngiltere’de yüksek lisans eğitimi alacak olacak olan öğrencilerin yalnızca iyi bir düzeyde İngilizce bilmesi yeterli olmayacaktır. Aynı zamanda 2.40 GPA skoruna sahip olması da yine istenmektedir. Ülkede yer alan yüksek lisans programlarına direkt şekilde kabul almamış öğrenciler ise Pre-Master programına katılabilirler. Böylece hem akademik eksikliklerini giderirken hem de İngilizcelerini geliştirebileceklerdir. Taught yüksek lisans programları ise tez ve eğitim aşamalarını içermektedir. Bu programlara katılacak öğrenciler 9 ay eğitim gördükten sonra 3 ay da tez çalışmaları yaparlar. Research olarak adlandırılan yüksek lisans programları ise ağırlıklı olarak araştırma yapmaya yönelik olan programlardır. Bu program ise özellikle yüksek lisanstan sonra doktora eğitimi alacak öğrenciler için en doğru seçenek olacaktır.

En iyi şekilde yurtdışında yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin, bu aşamada gerekli olan araştırmalarını en iyi şekilde yapmaları gerekmektedir. Çünkü her ülkenin kendine özgü kabul kuralları bulunmaktadır. Dolayısıyla en iyi sonuçların alınabilmesi adına yüksek lisans kabul kurallarını bilmek ve üniversiteler ile doğru şekilde iletişime geçmek son derece önemlidir. Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık hizmetleri, Academix üzerinden öğrencilere bu alanda en iyi ve güncel bilgileri sunmaktadır. Bununla beraber yurtdışında yüksek lisans eğitimi almak isteyen ancak bu aşamada hangi adımları takip etmeleri gerektiğini bilemeyenler, bu alanda uzman kişilerden gerekli olan desteği eksiksiz olarak alacaklardır. Böylece yalnızca kabul edilme oranları yükselmeyecektir. Aynı zamanda onların ilerleyen zamanlar için eğitim temellerini en iyi şekilde atmaları da mümkün hale getirilmiş olacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.