1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti'den Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret
AK Parti'den Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret

AK Parti'den Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İl Başkan Yardımcısı Kadir Sarıdağ, İl Başkan Yardımcısı Tanıtım Medya Başkanı Naim Kaya ile birlikte Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti ve Küresel Gazeteciler Konseyi Kars il Temsilciliğini ziyaret etti.

A+A-

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Ercüment Daşdelen ve Cemiyet 2’nci Başkanı A.Erbil Hüryurt tarafından karşılanan heyet ile Kars gündemi ve basının yaşadığı sorunlar ele alındı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ercüment Daşdelen, Kars'a AK Parti hükümetleri döneminde çok önemli yatırımlar yapıldığını belirtti.

Daşdelen, “Bunların en başında asrın projesi olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ve lojistik merkez projesi gelmektedir. Kafkasya'ya açılan merkez konumunda olan Kars'ta lojistik merkezi ve depoların kurulması çok önemli bir yatırımdır. Kars, sınır ticaretinin geçiş koridorlarının merkezi olduğu için, artık her alanda cazibe merkezi olmuş durumdadır. Kars-Iğdır-Nahçıvan demiryolu projesinin başlayacak olması, ayrıca yapımı devam eden modern kesimhanenin kurulması, Organize Besi Sanayi Bölgesinin tamamlanma aşamasında olması, 500 yataklı yeni Devlet Hastanesinin yapımına başlanılacak olması, köy yollarının beton asfalt yapımı, millet bahçeleri projeleri, Kafkas Üniversitesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesine yeni ek binanın yapılacak olması, Organize Sanayi Bölgesindeki alt yapı çalışmaları ve daha sayamadığımız birçok proje Kars için çok önemli yatırımlardan bazılarıdır” dedi. 

AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın da, basın sektöründe yaşanan sorunların aşılması için gereken desteği vermeye hazır olduklarına dikkati çekerek, “Basını çok önemsiyoruz. Kars’ın siyasi sorumluluğu bizde ise, yerel anlamda habercilik sorumluluğu da sizdedir. Vatandaşların sıkıntılarını, sorunlarını bizlere iletme konusunda ki başarılarınızdan dolayı da sizleri tebrik ediyoruz. Basınımızın önemi tartışılmaz. Toplumumuzu her konuda bilgilendirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ortaya koyduğunuz üstün performansı takdir ediyoruz. Siyasetçiler ile kamuoyu arasında aracılık yapan ve köprü kurmamızı sağlayan gazeteciler olarak doğru ve tarafsız haberlerin topluma ulaşması için çok emek harcıyorsunuz. Kars’ta ki en yakın çalışma arkadaşlarım arasında her zaman gazetecilerin ayrı bir yeri vardır. Kars’ta görev yapan gazetecilerimiz, kadim Serhat Şehri Gazi Kars’a sahip çıkma, şehir kültürünü oluşturma ve koruma noktasında da bizlere ve kamuoyuna ortak bir bilinç, ortak bir payda aşılamaktadır” diye konuştu.

Başkan Çalkın, Kars'ın AK Parti hükümetleri döneminde aldığı yatırımlarla her alanda ciddi değişimler yaşadığını söyledi.

Çalkın, Kars'ın artık kabuğunu kırdığını, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, TBMM Tarım, Orman ve köyişleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof.Dr. Yunus Kılıç’ın büyük katkılarıyla şehrin çehresinin değişmeye başladığını ifade ederek, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda ve tarım alanında Kars'ın geldiği noktayı değerlendirdi. 

Ziyarette, Kars'ın dünü, bugünü, yarını konuşularak, devam eden projeler ve yapılacak projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

akziyaret2-kopya.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.